Σιτος Σιταρακις αυτος ο Μεγαλος μικρος …!

Τον λένε Σίτο Σιταράκι,είναι μόλις οκτώ πόντους και γεννήθηκε σε ένα καρβέλι ψωμί. Έχει για αδερφό του έναν απίστευτο γάιδαρο πολύ σνομπ που τον λένε Λουδοβίκο. Μαζί του θα γυρίσει τον κόσμο για να αποδείξει σε όλους ότι το μπόι δεν μετράει, μετράει το μυαλό, που λέει και το τραγούδι του.

Στο μοναδικό, γεμάτο περιπέτειες ταξίδι του θα συναντήσει: τρένα, πλοία, τρικυμίες, αινίγματα, καμήλες, ληστές, βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγισσες !

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο Παραμύθι, βασισμένο σε παραμύθια από διάφορες χώρες που έχουν κοινό τους σημείο τις περιπέτειες μικροκαμωμένων παιδιών-ηρώων.

Παραμυθένια κοστούμια, ευφάνταστο σκηνικό (εμπνευσμένο από πίνακες του σπουδαίου ζωγράφου Van Gogh).

Υπέροχη προκλασική μουσική και τραγούδια (από τον Vivaldi και τον Handel μέχρι τον Bach).

Μα πάνω απ΄ όλα επτά ταλαντούχοι ηθοποιοί, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τις περιπέτειες αυτού του μικρού παιδιού που μπορεί να ήταν μικροκαμωμένος αλλά είχε Μεγάλη Ψυχή και Δύναμη για τη Ζωή.

Η παράστασή μας, θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά για μιάμιση ώρα με την περιπετειώδη δράση, το πλούσιο γέλιο αλλά και τις δυνατές συγκινήσεις.

Επίσης θα γίνει αφορμή, όπως πάντα, για συζητήσεις, μιας και θα ανοίξει τον δρόμο για να σκεφτούν τα παιδιά πως αξία και ικανότητες έχουμε όλοι, όποιες κι αν είναι οι ιδιαιτερότητες μας.

Θα γίνει η αρχή ενός υπέροχου παιχνιδιού για τα παιδιά. Ενός παιχνιδιού- ταξιδιού σε όλο τον κόσμο αφού τα παιδιά ακολουθώντας τον Σίτο στα ταξίδια του γνωρίζουν πολιτισμούς και εικόνες πολλών λαών.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3 – 14 ετών και διαρκεί 90 λεπτά.

Το παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα υπέροχο μικρό χωριό, ζούσαν ένα ζευγάρι χωρικών που δεν είχαν παιδί. Είχαν όμως ένα γάιδαρο, ο οποίος λεγόταν Λουδοβίκος και ήταν πολύ ιδιό-τροπος. Τον τάιζαν, τον πότιζαν, μέχρι και στο σχολείο τον έστελναν. Κάποτε, ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους και τους έδωσε ένα παιδί. Ένα πολύ μικρό παιδί μέσα σε ένα καρβέλι ψωμί! Το ονόμασαν Σίτο Σιταράκι. Ο Σίτος μας πάει σχολείο, πάει και φαντάρος, αλλά είναι μόνο οκτώ πόντους! Στο χωριό όλοι τον σχολιάζουν γι΄αυτό. Αποφασίζει, λοιπόν, να ταξιδέψει για να γνωρίσει τον κόσμο, αλλά και για να αποδείξει σε όλους την αξία του. Και το Ταξίδι αρχινά. Η «Οδύσσεια» του Σίτου έχει απ΄ όλα: τρένα, πλοία, τρικυμίες, αινίγματα, καμήλες, ληστές, βασιλιάδες, πριγκίπισσες, μάγισσες και ένα γάϊδαρο αρκετά ιδιόμορφο. Συναντά ανθρώπους διαφόρων χωρών και εθνικοτήτων, φτάνει μέχρι την άκρη του κόσμου. Ανάμεσα στις πολλές δουλειές που κάνει ο Σίτος, γίνεται και βιβλιοθηκάριος. Μέσα σε ένα βιβλίο με παραμύθια, συναντάει την αγαπημένη του που είναι φυλακισμένη στο Παλάτι των Δακρύων από τη Μάγισσα του Σκοταδιού. Ξεκινάει να την αναζητήσει στο Δάσος με τις Πυγολαμπίδες, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις δοκιμασίες που θα του θέσει η Μάγισσα.

Η παράσταση ξεκινά στις 9 το βράδυ, η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 12,00 ? και προπώλησή τους γίνεται στο Βιβλιοπωλείο «Παπασωτηρίου» στην Κομοτηνή.

Επιμέλεια: ΑΧ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.