Σιωπηλη κραυγη για Ειρηνη στο Ναγκορνο Καραμπαχ απο την Κομοτηνη

Η Αρμενική Κοινότητα και θεατρικοί σύλλογοι και ομάδες της Κομοτηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ζητήσουν να σταματήσει ο πόλεμος στη δοκιμαζόμενη περιοχή

Σιωπηρή διαμαρτυρία υπέρ της ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 10 Οκτωβρίου η Αρμενική Κοινότητα Κομοτηνής, στην πλατεία Ειρήνης, με τη συμμετοχή των θεατρικών ομάδων των Συλλόγων και τους εκπαιδευτές θεατρικής αγωγής των θεατρικών εργαστηρίων της πόλης μας.

Αφορμή ο πόλεμος που διεξάγεται στην Αρμενία και πιο συγκεκριμένα στο Αρτσάχ  ή Ναγκόρνο Καραμπάγ  όπως είναι  ευρέως γνωστή η περιοχή.

Για αυτό και τα μέλη των ομάδων σχημάτισαν στην πλατεία με τα σώματά τους το σήμα της Ειρήνης, και σιωπηρά είπαν όχι στον πόλεμο, θεωρώντας πως όταν ανθίζει η «Ειρήνη» οι λαοί δρέπουν τους καρπούς της προόδου και του πολιτισμού.

Μετά το δρώμενο των θεατρικών ομάδων, τα μέλη του Εκπολιτιστικού  Μορφωτικού Ομίλου Αρμενίων Κομοτηνής πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία τραγουδώντας.

Όπως τόνισε η κ. Τζένη Κασαπιάν, πρόεδρος του Ομίλου, πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους για να στείλουν προς όλους μήνυμα για ειρήνη και πρόοδο, ώστε να προαχθεί η ειρηνική συνύπαρξη. Μάλιστα επικαλέστηκε το παράδειγμα της τοπικής μας κοινωνίας τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς εδώ μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλά και πολύ ειρηνικά».

Το παρών έδωσαν στην συγκέντρωση αντιπρόσωπος του Βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που μετέφερε την στήριξή του σε αυτή τη διαμαρτυρία, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, αλλά και ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου, που έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Αρμενίας.

Δ. Χαρίτου: «Η διεθνής κοινότητα να μην μένει απαθής στο έγκλημα που σήμερα συντελείται»

Ο κ. Χαρίτου τόνισε πως οι σκέψεις όλων αυτές τις ώρες είναι με τον δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας που μάχεται για να μείνει στον τόπο του, για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του. Για αυτό και ενώνει τη φωνή του με τους συμπολίτες της αρμενικής κοινότητας και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες ζητώντας να σταματήσει η ενεργή παρέμβαση τρίτων χωρών που υπονομεύουν τις προσπάθειες για να προχωρήσει η εκεχειρία στην περιοχή.

Ζήτησε δε από τους διεθνούς οργανισμούς, τη διεθνή κοινότητα να μην κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους, να μη μένουν απαθείς στο έγκλημα που σήμερα συντελείται, αλλά να προχωρήσουν άμεσα σε κυρώσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να επανεκκινηθούν οι διαπραγματεύσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου και υπό την αιγίδα της ομάδας του Μινσκ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.