Σιωπηλη διαμαρτυρια στη μνημη του Αλεξανδρου

«ΟΧΙ στη βία – ΝΑΙ σε μια κοινωνία ανθρωπιάς για να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία, για να κάνουμε την οργή ελπίδα, με ένα κερί για τον Αλέξανδρο! Με μια διαμαρτυρία χωρίς βία, ενάντια στη βία!» ήταν το μήνυμα που έστειλε προχθές το ΠΑΣΟΚ μέσα από την σιωπηλή διαμαρτυρία που διοργάνωσε για να καταδικάσει την δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Την ίδια ώρα προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκαν σιωπηλές διαμαρτυρίες του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως και στην Κομοτηνή με διοργανωτές τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κομοτηνής. Μπροστά από το χώρο του Κ.Ε.Π. στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, έχοντας αναμμένα κεράκια, συγκεντρώθηκαν μέλη και νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Τιμούμε σήμερα τη μνήμη του νέου ανθρώπου που έχασε τη ζωή από μια ενέργεια αυθαιρεσίας του κράτους. Καταδικάζουμε απερίφραστα όλα τα επεισόδια που γίνονται σε βάρος της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας», δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, στέλνοντας το μήνυμα: «ΟΧΙ στη βία. ΝΑΙ σε μια κοινωνία ανθρωπιάς. Όπως είπε ο πρόεδρός μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου, «τη λύση μπορεί να την δώσει και θα την δώσει μόνο ο λαός με τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα».

Γιώργος Παπανδρέου:

«Τη δημοκρατική λύση θα δώσει ο λαός»

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τόνισε τα εξής:

«Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση, που να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη, τα δικαιώματά του, την ασφάλειά του. Είπα στον κ. Καραμανλή ότι, η κοινωνία μας, οι πολίτες, βιώνουν μία πολλαπλή κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών. Και η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσεις. Έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, και τώρα, και αύριο ως κυβέρνηση, εγγυόμαστε ένα κράτος δικαίου. Ένα κράτος δικαίου, που επιτέλους θα προστατεύει τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού. Τη σιγουριά του. Όλοι μας συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση και την οργή της νέας γενιάς της χώρας μας. Δολοφονήθηκε ένα παιδί, ο Αλέξανδρος. Από την άλλη μεριά, δεν ταυτίζεται η νεολαία με αυτές τις εικόνες αγριότητας που βιώνουμε αυτές τις μέρες, τις οποίες όλοι καταδικάζουμε.

Γι’ αυτό, καλώ κάθε πολίτη, κάθε νέο, μαζί, να κάνουμε μια κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία, από όπου και αν προέρχεται. Μαζί, να φτιάξουμε μια ανθρώπινη κοινωνία. Κοινωνία ανθρωπιάς. Στη Δημοκρατία, σε κάθε Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τη λύση, θα δώσει ο λαός».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.