Sinem Oyzoyn, η αριστουχος θρακιωτισσα της Αγγλιας

Φοιτήτρια πλέον στο Πανεπιστήμιο του Warwick θα σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες - «Θέλω να πάρω ένα καλό πτυχίο έτσι ώστε να βοηθήσω όσους βρίσκονται σε ανάγκη»

Σε «αναμμένα» κάρβουνα κάθονται χιλιάδες νέοι και νέες της χώρας μας, εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εντός της τρέχουσας εβδομάδας, που θα σηματοδοτήσει, για κάποιους τουλάχιστον εξ αυτών, την έναρξη μιας εκ των σημαντικότερων περιόδων της ζωής τους, την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής.
 
Βεβαίως είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των βαθμολογιών που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, στα μέσα Ιουνίου, βάση των οποίων συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία, επιλέγοντας τις σχολές εκείνες στις οποίες θα θέσουν τις βάσεις για τη μετέπειτα επαγγελματική τους ζωή.
 
Λίγες ημέρες παραπάνω έπρεπε να περιμένουν οι μαθητές στην Μεγάλη Βρετανία, οι οποίοι μόλις πριν από 5 μέρες και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου έλαβαν τις τελικές βαθμολογίες που συγκέντρωσαν στα μαθήματα βάσει των οποίων θα κληθούν να επιλέξουν τόσο το αντικείμενο όσο και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία θέλουν να φοιτήσουν.
 
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εκεί ΜΜΕ σχεδόν 300.000 Βρετανοί και Βρετανίδες, έλαβαν κατά την ονομαζόμενη “ A-level Results Day” τα αποτελέσματά των εξετάσεων τους, βάζοντας μία τελεία στην έως τώρα 14ετή ακαδημαϊκή τους φοίτησης.
 
Ως είθισται και στα καθ’ ημάς αρκετοί ήταν οι νέοι φοιτητές που μίλησαν στα ΜΜΕ για τα αποτελέσματά τους και τις μετέπειτα επιλογές τους σε ό,τι αφορά την επιλογή του κολλεγίου στο οποίο θα φοιτήσουν. Μεταξύ αυτών και η 18χρονη Sinem Oyzoyn, η οποία είναι Ελληνίδα μουσουλμάνα και μάλιστα έλκει την καταγωγή της από τα πομακοχώρια της Ξάνθης.


 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μοιράστηκε μαζί μας, η συνεργάτης του «ΠτΘ» Κατερίνα Μπουραντά, η 18χρονη Σινέμ είναι πρώτης γενιάς ελληνίδα μουσουλμάνα, οι γονείς της οποίας μετακόμισαν στη Μεγάλη Βρετανία πριν από 30 χρόνια, όπου και λειτουργούν ένα εστιατόριο.
 
Η Σινέμ σπούδασε στο King Solomon Academy και μετά και τις άριστες βαθμολογίες της στην Πολιτική και στην Ιστορία όπως δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα www.standard.co.uk  θα σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Warwick.
 
Μάλιστα όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο η Σινέμ είναι η πρώτη από την οικογένειά της που κερδίζει μία θέση στο πανεπιστήμιο, με την ίδια να δηλώνει περήφανη γι’ αυτό της το κατόρθωμα τονίζοντας πως η οικογένειά της δεν είχε ποτέ την ευκαιρία αυτή, καθώς έπρεπε να δουλέψουν για να βγάλουν τα προς το ζην.
 
Συγγενείς και φίλοι της ίδιας που ζουν στην Ελλάδα έμαθαν πρώτοι τα νέα της επιτυχίας της 18χρονης και όπως δήλωσε η ίδια «είναι πολύ περήφανοι για μένα καθώς αποτελεί σπουδαίο γεγονός για την κοινότητά μας». «Είμαι τόσο ευχαριστημένη που μεγάλωσα στην Αγγλία και τόσο ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή» τόνισε η ίδια σε άλλο σημείο της συνέντευξής της για να επισημάνει τέλος πως «Είμαι μουσουλμάνα και Ελληνίδα, επομένως η πολιτική είναι πολύ σημαντική για μένα. Θέλω να πάρω ένα καλό πτυχίο έτσι ώστε να βοηθήσω άλλους ανθρώπους, κυρίως μουσουλμάνους, που βρίσκονται σε ανάγκη σε όλο τον κόσμο».
 
Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα Ελληνίδας που διαπρέπει στο εξωτερικό. Εμείς να της ευχηθούμε καλή συνέχεια στις σπουδές της, με την ευχή κάθε όνειρό της να πραγματοποιηθεί.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.