Σημερα οι εκλογες της ΕΛΜΕ Ν. Ροδοπης

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2001 στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Κομοτηνής στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα γίνουν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης.

Αυτό δήλωσε στον ΠτΘ ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Ροδόπης κ. Σταμάτης Κιουτσούκης, ο οποίος είναι υποψήφιος με την παράταξη της ΠΑΣΚ.


Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη Κιουτσούκη, «την Πέμπτη θα έχουμε ελεύθερη μέρα κατόπιν συνεννόησης με τον προϊστάμενο.

Στις 9.00 το πρωί θα ξεκινήσει η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, η οποία θα κρατήσει μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, ενώ από τις 13.00 και μετά θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Θα προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπου οι παρατάξεις θα παρουσιάσουν στα μέλη τους, τις θέσεις τους και κατόπιν θα ακολουθήσει η διαδικασία της εκλογής παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου, ο οποίος θα επικυρώνει την διαδικασία»
. Όσον αφορά τις παρατάξεις που θα συμμετέχουν στην διαδικασία των εκλογών ο κ. Κιουτσούκης ανέφερε τα εξής: «Είναι τρεις παρατάξεις: της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία. Είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν δουλέψει στο σύνολό τους στα σχολεία του Νομού μας και θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να σταθούν στο ύψος μιας τέτοιας διαδικασίας» και πιστεύει πως «το απερχόμενο Δ.Σ. έχει ετοιμάσει την σημερινή διαδικασία ούτως ώστε να τηρηθεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας, καθώς επίσης και το δικαίωμα του λόγου, της ισοτιμίας σε όλους τους συναδέλφους προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις των παρατάξεων, αλλά σε περίπτωση απαρτίας να ψηφιστούν οι προτάσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν δεσμευτικές για τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΟΛΜΕ».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κ. Σταμάτης Κιουτσούκης πιστεύει ότι «με μία διαδικασία ενημέρωσης στα σχολεία, που βρήκαμε τους συναδέλφους στους χώρους εργασίας, προσπαθήσαμε να δώσουμε το δικό μας στίγμα για τη σημασία της σημερινής ημέρας» και θεωρεί απαραίτητο «μέσα στο γενικότερο κλίμα της ιδιώτευσης και αποστασιοποίησης γενικά των πολιτών από συλλογικές διαδικασίες οι υποψήφιοι και ίδιες οι παρατάξεις να καταρτίσουν σαφές ότι πρέπει να στηρίξουμε την σημασία αυτών των διαδικασιών και μέσα από την παρουσία μας στη συνέλευση αλλά και μέσα από την στήριξη των ανάλογων ψηφοδελτίων. Πρέπει να υπολογίσουμε βέβαια μέσα από τα φυλλάδια που κυκλοφορήσαμε στα σχολεία, ποιος από τους συναδέλφους ως μέλος μιας παράταξης μπορεί να εκφράσει καλύτερα την ανάγκη του κλάδου για ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις στα θέματα, τα οποία αφορούν την εκπαίδευση αυτή τη στιγμή».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.