«Simeonidis Wines»: Χρυσο βραβειο στο κρασι Ηδυπνοος

Στο νοτιοδυτικό τμήμα της Καβάλας, στην περιοχή του όρους «Σύμβολο», οι νότιες πλαγιές του οποίου καταλήγουν στην θάλασσα βρίσκεται το οινοποιείο του κ. Πολυχρόνη Συμεωνίδη από το Παλαιοχώρι Καβάλας.

Η “ Simeonidis Wines “ έχει δικούς της αμπελώνες περίπου 70 στρεμμάτων και πάρα πολλούς συνεργαζόμενους αμπελώνες όλων σχεδόν των παραγωγών της περιοχής. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση καθετοποιημένη η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2000 κρατώντας την παράδοση της οικογένειας στην παραγωγή κρασιού.
Την επιχείρηση πλαισιώνει μια ζηλευτή ομάδα από καταξιωμένους επιστήμονες οινολόγους και εμπειροτέχνες με πάθος και λατρεία για το ποιοτικό κρασί.

Η πρώτη σειρά των κρασιών της επιχείρησης πήρε το όνομά της από την σύνθετη λέξη “ΗΔΥΠΝΟΟΣ” (Ηδύς + Πνοή) που σημαίνει γλυκιά πνοή…Ψάχνοντας ακόμη την λέξη θα καταλάβουμε πως “ΗΔΥΠΝΟΟΣ” είναι ο αρωματικός, ο ευωδιαστός, αυτός που εκπέμπει άρωμα, αυτός που βγάζει ευωδεία. Στη σειρά ανήκουν τα κρασιά λευκός, ερυθρός, Sauvignion Blanc, Chardonnay και Merlot

Η δεύτερη σειρά των κρασιών της εταιρείας πήρε το όνομά της από τον ήλιο της περιοχής “ΗΛΙΟΣΤΑΛΑΚΤΟΣ” και κυκλοφορεί σε λευκό και ερυθρό

Να σημειωθεί ότι οι ετικέτες των κρασιών έχουν φιλοτεχνηθεί από τον καταξιωμένο και διεθνώς Καβαλιώτη ζωγράφο Ανθάκη Λόη, ο οποίος βλέποντας το πάθος των υπευθύνων της εταιρείας για το ποιοτικό κρασί, εμπνεύστηκε και δημιούργησε μια σειρά από εξαιρετικούς πίνακες ζωγραφικής

Στο διεθνή διαγωνισμό International Wine Competition (IWC) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 21 Ιουλίου 2005 το κρασί Ηδύπνοος Chardonnay κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ενώ στο διεθνή διαγωνισμό International Wine Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνου στα μέσα Μαΐου 2005, το κρασί Ηδύπνοος Sauvignon Blanc απέσπασε το χρυσό μετάλλιο, διακρίσεις που όπως πιστεύουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας θα τους δώσουν την ευκαιρία να επεκταθούν τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

«Ουσιαστικά, αποτελεί την πρώτη μεγάλη διάκριση που καταλαμβάνει τοπικό κρασί που παράγεται και οινοποιείται στο Νομό Καβάλας και μια τις σημαντικότερες που έχει λάβει οινοποιητική μονάδα σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ., ιδιαίτερα σε μια περιοχή, όπως ο Δήμος Ελευθερών, με παράδοση και ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, ιδανικές στην παραγωγή εκλεκτού κρασιού.

Η ξεχωριστή αυτή τιμητική διάκριση που απέσπασε το κρασί Sauvignon Blanc της σειράς Ηδύπνοος, στον παγκόσμιο διαγωνισμό του Λονδίνου, ανάμεσα σε πολλά άλλα, επώνυμα κρασιά μεγάλων οινοποιητικών εταιρειών σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελεί την επιβράβευση των άοκνων προσπαθειών, που χρόνια τώρα καταβάλει η εταιρεία Simeonidis Wines για την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.