Σημαντικοτερη παρα ποτε η σημασια της διεθνους συνεργασιας

Την Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών τίμησε η Κομοτηνή

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιήθηκαν και στην Κομοτηνή, με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Στεφάνι κατέθεσαν η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Δημήτρης Πολιτειάδης καθώς και εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.

«Είναι μια σημαντική ημέρα η επέτειος ίδρυσης του ΟΗΕ», σημείωσε η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου, «για να αναδειχθεί ο ρόλος που έπαιζε, παίζει και πρέπει να παίξει, σε μια δύσκολη συγκυρία». Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, πρέπει να αντιμετωπίσουμε σύσσωμα και οργανωμένα ως κοινωνία τα θέματα Ειρήνης, τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και τα θέματα της Υγείας, όπως φάνηκε το τελευταίο διάστημα, ώστε να ανταπεξέλθουν όλοι στις προκλήσεις και τους κινδύνους. «Πιστεύουμε πραγματικά ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, σημείωσε πως η δημιουργία του ΟΗΕ είχε σκοπό την προάσπιση της ειρήνης, της ασφάλειας της ανάπτυξης, των σχέσεων φιλικής γειτονίας μεταξύ των κρατών.

Σήμερα όμως, που η ειρήνη απειλείται, και υπάρχουν πολλές εστίες έντασης, τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων με στόχο την ειρήνη. «Αυτές οι εικόνες, με πρόσφυγες, και πολεμικές συρράξεις, θα πρέπει να εκλείψουν» ανέφερε ο κ. Πολιτειάδης εκφράζοντας την ελπίδα πως το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.