Σημαντικο το ενδιαφερον για το Ανοιχτο Κεντρο Εμποριου στην Κομοτηνη

Περίπου 95 επιχειρήσεις της περιοχής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στην πρόταση που θα υποβληθεί από Δήμο και Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής

Σημαντικό φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής γύρω από την εμπορική οδό της Ερμού, με 95 από αυτές να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην πρόταση που θέλουν να υποβάλλουν ο Δήμος Κομοτηνής και ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής για την χρηματοδότηση δημιουργίας Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.
 
Η πρόταση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου, και ήδη το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής συζήτησε την συνεργασία των δύο φορέων για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα, μιας και αν εγκριθεί, θα υλοποιηθεί με βασικό δικαιούχο τον Δήμο Κομοτηνής και συνδικαιούχο τον εμπορικό Σύλλογο της περιοχής παρέμβασης, δηλαδή τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής.
 
Οι παρεμβάσεις αφορούν στον εμπορικό δρόμο της Ερμού, με όλους τους παράλληλους και τους κάθετους δρόμους, όπως η οδός Ηπείρου, Μπιζανίου, Κοραή, Κανάρη, Κιλκίς, Σερρών και άλλοι που διαμορφώνουν ένα ιστορικό κέντρο στην περιοχή. 

Σημαντικό το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων 

Οι αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή υπολογίζονται στις 113, από τις οποίες, όπως σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν καταθέσει αιτήσεις 95 από αυτές.
 
Η αρχική αυτή εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι σημαντική, σημείωσε η κ. Κωνσταντινίδου, μιας και θα βοηθήσει τους δύο φορείς να οριοθετήσουν οριστικά την περιοχή, και να δουν τι ακόμα χρειάζονται για την παρέμβαση στην περιοχή.
 
Το ελάχιστο των αιτήσεων που απαιτούνται για να υποβληθεί η πρόταση είναι 80, και ο αριθμός που συγκεντρώθηκε είναι αρκετός, ενώ μέχρι την κατάθεση της πρότασης μπορούν όσοι το επιθυμούν από την περιοχή παρέμβασης να συμμετάσχουν.
 
Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας τα μέλη του συλλόγου θα βρεθούν στην περιοχή, παίρνοντας την τελική υπεύθυνη δήλωση που χρειάζεται από τα καταστήματα, για την συμμετοχή στην πρόταση, και εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους καταστηματάρχες για την συμμετοχή τους.
 
«Υπάρχει ενδιαφέρον, το αγκάλιασαν πάρα πολύ οι έμποροι της Ερμού, το θέλουν, γιατί είναι μια ανάπλαση που θα δημιουργήσει μια μεγάλη υπεραξία στην περιοχή, θα την αναβαθμίσει εμπορικά και πολιτισμικά, και αυτό το θέλουμε σαν πόλη» εκτίμησε η κ. Κωνσταντινίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.