Σημαντικο να συνεχισει η αιμοδοσια κατα τη διαρκεια των μετρων περιορισμου του κορωνοιου

Πεσμένοι οι ρυθμοί αιμοδοσίας στην περιοχή μας˙ απαραίτητη η προσφορά για να καλυφθούν οι ανάγκες

Συνεχίζουν να δίνουν αίμα οι κάτοικοι της Ροδόπης, σε μειωμένο ρυθμό λόγω του κορωνοϊού, με τις ανάγκες να παραμένουν μεγάλες.
 
Η αιμοδοσία γίνεται τόσο στην ΝΥ αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όσο και στο χώρο του 1ου ΚΑΠΗ, ο οποίος έχει διαμορφωθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.
 
Ακόμα και το πρωί της Πέμπτης, συμπολίτες μας βρέθηκαν εκεί, για να δώσουν αίμα, βοηθώντας ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν. Όπως φαίνεται υπάρχει ενδιαφέρον, παρόλο που ο αριθμός των εθελοντών έχει μειωθεί, λόγω του φόβου που επικρατεί εξαιτίας κορωνοϊού.


 
Όμως, όπως τονίζει και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι ανάγκες αίματος για τη σωτηρία χιλιάδων συνανθρώπων μας που χρειάζονται μετάγγιση όπως οι πολυμεταγγιζόμενοι με θαλασσαιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο δεν σταματούν ποτέ. Κάθε μέρα γίνονται χειρουργικές, καρδιαγγειακές και ορθοπεδικές επεμβάσεις, κάθε μέρα αντιμετωπίζονται άρρωστοι με έκτακτα και άλλα παθολογικά και παιδιατρικά περιστατικά που χρειάζονται αίμα.
 
Έτσι ειδικά αυτή την εποχή έξαρσης του νέου κορωνοϊού χρειάζονται ακόμα περισσοτέρους υγιείς αιμοδότες που με την εθελοντική προσφορά τους θα συμβάλουν στην ασφάλεια και την επάρκεια του αίματος στη χώρα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.