Σηκωσε το γαντι ο Χ. Μετιος για το θεμα της μη ανανεωσης συμβασεων των 6 κτηνιατρων

Απαντώντας στις αιτιάσεις για ολιγωρία και καθυστερήσεις στην πρόσληψή τους - Απέδωσε την καθυστέρηση στην γραφειοκρατία του Υπουργείου, ενώ θεωρεί πως έγινε σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων, για να πληγεί η διοίκηση

Την εγγραφή της κάλυψης της μισθοδοσίας έξι εποχικών υπαλλήλων ειδικότητας κτηνιάτρων, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτήρησης και λήψης μέτρων για την προστασία του κτηνοτροφικού κεφαλαίου της χώρας από τα εξωτικά νοσήματα, αποφάσισε την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, κατά την 1η Αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Οικονομικού Έτους 2019.
 
Η εγγραφή αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα, μιας και περιμένουν να υπάρξει έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων.
 
Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος θέλησε να σχολιάσει το θέμα που δημιουργήθηκε με τους 6 κτηνιάτρους που απασχολήθηκαν μέσω του προγράμματος αυτού, για το οποίο η διοίκηση της Περιφέρειας είχε δεχτεί επίθεση για ολιγωρία, με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη σε ανακοίνωσή του να έχει καταγγείλει πως ενώ είχε τον χρόνο να ανανεώσει τις συμβάσεις των κτηνιάτρων που είχαν προσληφθεί μέσω προγραμμάτων με ευρωπαϊκή συμμετοχή χρηματοδότησης, δεν το έπραξε, όταν άλλες περιφέρειες φαίνεται να έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα.
 
«Είδαν πολλά το φως της δημοσιότητας, δηλώσεις ανθρώπων που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο στην περιφέρεια, και αντιμετωπίζω με ειλικρινή συμπάθεια την άγνοιά τους για τη διαδικασία της διοίκησης» ανέφερε, αφήνονται και αιχμές για ανθρώπους, που, όπως σημείωσε, έχουν ασκήσει διοίκηση τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια, και αναπαράγουν τις θέσεις αυτές.
 
Απαντώντας ουσιαστικά, σημείωσε πως η ΠΑΜΘ πρωτοστάτησε στο να εγκριθεί το πρόγραμμα και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής κ. Αχιλλέας Σαχπαζίδης, είχε έρθει από την αρχή σε επαφή με τον διευθυντή του υπουργείου για το πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε τα έτη 17-18.
 
Επειδή οι ανάγκες της περιφέρειάς μας για το ζήτημα ήταν επείγουσες, ανέφερε ο κ. Μέτιος, κινήθηκαν ταχύτατα, και έτσι εγκρίθηκε το πρόγραμμα άμεσα και ήταν από τις πρώτες Περιφέρειες που το εφάρμοσαν.
 
Για να ανανεωθούν οι συμβάσεις για το 2019, έπρεπε να προσαρμοστεί ανάλογα ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας, όμως θα έπρεπε να έχουν εκδοθεί οι αποφάσεις του προγράμματος και από την ΕΕ και από το Υπουργείο, με την προέγκριση να έρχεται μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.
 
Ακόμα όμως και με την ένταξη της δαπάνης στον προϋπολογισμό, όπως έγινε την Τετάρτη, δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία προκήρυξης, γιατί δεν έχουν έρθει οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου. 
 
Όσο για τη συνέχιση του προγράμματος σε άλλες περιφέρειες, σημείωσε πως άλλες που δεν ολοκλήρωσαν την διαδικασία με την ταχύτητα της ΑΜΘ, άργησαν να ξεκινήσουν με αποτέλεσμα να μην έχει περάσει η περίοδος πρόσληψης για τους δικούς τους κτηνίατρους, όπως έγινε στην ΑΜΘ.
 
Θεωρεί δε πως έγινε σκόπιμη απόκρυψη στοιχείων, για να πληγεί η διοίκηση, και τόνισε πως βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους, δίνοντας καθημερινά μάχη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν, κλείνοντας με την λαϊκή ρήση «όσο πιο λίγα ξέρει κανείς, τόσο πιο πολύ θέλει να μιλάει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.