Σιγη ιχθυος απο το Υπουργειο Οικονομιας για την «Ενωμενη Κλωστουφαντουργια»

Με μία λιτή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» γίνεται γνωστό ότι οι Τράπεζες συμφώνησαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας για άμεση χρηματοδότησή της με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Από πλευράς Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση επί του θέματος. Ως γνωστόν για προχθές Τρίτη 23 Σεπτέμβρη αναμένονταν να ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης το τελικό σχέδιο χρηματοδότησης της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» σε προγραμματισμένη συνάντηση με τις πιστώτριες τράπεζες και εκπροσώπους της εταιρείας.

Τελικά το μόνο που έγινε ήταν η ανακοίνωση του συμβουλίου της Εταιρείας, ενώ το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος. Να σημειωθεί ότι η εκταμίευση του υπολοίπου των δανείων, συνολικού ύψους 35 εκατ. ευρώ (έχουν ήδη εκταμιευτεί τα 5 εκατ. ευρώ), αποτελεί άμεση ανάγκη προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της εταιρείας σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο.

Παντελής Μαγαλιός, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου: «Η ανακοίνωση μιλά μόνο για άμεση χρηματοδότηση»

«Υπάρχει μια ανακοίνωση του συμβουλίου της Εταιρείας σύμφωνα με την οποία οι Τράπεζες συμφώνησαν για την «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης της Εταιρείας και άμεσα θα χρηματοδοτηθεί η εταιρεία με 30 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελής Μαγαλιός.

Σε ερώτηση αν το δάνειο έχει την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου ο κ. Μαγαλιός τονίζει «ότι δεν αναφέρει η ανακοίνωση τίποτα για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών. Όλο αυτό μας βάζει σε σκέψεις γιατί δεν ξέρουμε τι παίζεται από πίσω. Πιστεύουμε σε αυτήν την ανακοίνωση, με την έννοια ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα άλλο αυτή τη στιγμή. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο εξαιτίας της κατάστασης της οποίας βρίσκεται η κυβέρνηση. Αν απεμπλακεί από όλα αυτά στα οποία έχει περιέλθει τότε ίσως τα πράγματα αλλάξουν. Υπάρχει πρόβλημα. Θέλουμε να πιστεύουμε στην ανακοίνωση που εξεδόθη προχθές».

Σκεπτικισμός από την πλευρά των εργαζομένων

Από την πλευρά των εργαζομένων υπάρχει σκεπτικισμός για την όλη κατάσταση. Πληροφορίες μιλάνε για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους από την Παρασκευή χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Όπως λένε αντικρουόμενα στοιχεία και πληροφορίες αλλάζουν συνεχώς το τοπίο στις εξελίξεις στο θέμα της λειτουργίας των εργοστασίων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας» και δεν ξέρουν τι να πιστέψουν.

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.