Σφαλματα στο διαχωρισμο μεταξυ των κατα κυριο επαγγελμα και μη αγροτων στο νομο

Την Παρασκευή 22 Μαΐου ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον διαχωρισμό μεταξύ των κατά κύριο επάγγελμα και μη αγροτών στο Ν. Ροδόπης αναφορικά με το κόστος υποβολής των δηλώσεων καλλιέργειας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Γνωρίζετε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το κόστος υποβολής των δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ). Κατόπιν επανειλημμένων συσκέψεων και με πρωτοφανή καθυστέρηση πετύχαμε οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να μην καταβάλλουν το κόστος για την υποβολή των ΟΣΔΕ.

Τις τελευταίες μέρες διαπιστώνουμε ότι αντί να ρυθμιστεί και να διευθετηθεί το ζήτημα του κόστους υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας, αντιθέτως επικρατεί το απόλυτο χάος σχετικά με τις καταστάσεις που εστάλησαν για τον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα και μη των αγροτών της Ροδόπης.

Χιλιάδες αγρότες στη Ροδόπη προσφεύγουν καθημερινά στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για να διαπιστώσουν με έκπληξη ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. Αναφέρομαι φυσικά στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του Νομού.

Είναι ανεπίτρεπτο κύριε Υπουργέ και ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ο εμπαιγμός των αγροτών μας οι οποίοι αρνούνται υποβάλουν τις δηλώσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διασφάλιση των ενισχύσεων.

Κύριε Υπουργέ,

Παρόλο που η Ε.Α.Σ. Ροδόπης είχε αποστείλει καταλόγους με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του νομού, ωστόσο, οι κατάλογοι που εστάλησαν από την Αθήνα είναι αυθαίρετοι με αποτέλεσμα εκατοντάδες αγρότες να αδικούνται.

Με αφορμή την ένταση που επικρατεί μεταξύ των αγροτών του Ν. Ροδόπης σας ζητώ να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να διορθωθούν τα σφάλματα που έχουν προκύψει σχετικά με τον διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα και μη των αγροτών της Ροδόπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.