Σεβαστηκαν το δασος της Νυμφαιας οι Κομοτηναιοι

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων φρόντισε να μαζέψει τα σκουπίδια πριν αναχωρήσει

Το δάσος Νυμφαίας αποτελεί τον πνεύμονα οξυγόνου και πηγή πρασίνου της πόλης. Καλύπτεται από πεύκα και είναι ιδανικό για χαλάρωση, γυμναστική και περιπάτους. Επιπλέον αποτελεί μία ιδανική επιλογή και ίσως την επικρατέστερη σε αργίες όπως η Πρωτομαγιά, καθώς πολλές οικογένειες σπεύδουν εκεί προκειμένου να περάσουν όμορφες στιγμές.
 
Το πρωί της Τετάρτης το δάσος της Νυμφαίας γέμισε από οικογένειες της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να ψήσουν και να απολαύσουν μία ξέγνοιαστη ημέρα. Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες οι περισσότεροι φρόντισαν μετά το ψήσιμο και γενικά τη διασκέδαση τους να διατηρήσουν τον χώρο καθαρό, μαζεύοντας ό,τι έχει απομείνει και πετώντας στους κάδους τα σκουπίδια.


 
Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, υπήρχαν και αυτοί που ήταν ανεύθυνοι και δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τον χώρο που πέρασαν την ημέρα, αφήνοντας κάποια μπουκάλια ή κάποιες σακούλες στο χώρο των τραπεζιών.
 

Σε γενικές γραμμές πάντως ο κόσμος της Ροδόπης έδειξε ευαισθητοποιημένος ως προς τη φύση, σεβόμενος την περιοχή και την καθαριότητα του χώρου, καθώς πάγιο αίτημα όλων είναι η αξιοποίηση της περιοχής και των χώρων που υπάρχουν. Και όντως θα ήταν τραγική ειρωνεία να υπήρχαν τόσες φωνές αξιοποίησης του χώρου και παράλληλα να μην υπήρχε ο απαιτούμενος σεβασμός προς αυτόν.  Άλλωστε για τον λόγο αυτό είχε πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός τόσο στο πλαίσιο της δράσης Let’s Do it Greece όσο και από εθελοντές συνδημότες, που θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους Κομοτηναίους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.