Σεπτεμβριο αναμενεται ο διαγωνισμος για την αποκατασταση της γεφυρας Κομψατου

Υπογράφεται σε λίγες μέρες η ανάθεση της μελέτης

Στην τελική ευθεία, εκτός νέου απροόπτου, για την αποκατάσταση της γέφυρας του Κομψάτου βρίσκεται η Περιφέρεια ΑΜΘ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος στον απολογισμό του την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
 
Όπως ανέφερε, η διαδικασία της δημοπράτησης της μελέτης για την αποκατάσταση της γέφυρας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με την υπογραφή της να γίνεται τις επόμενες ημέρες.
 
Να υπενθυμίσουμε πως για τη γέφυρα, που είχε καταρρεύσει το Σεπτέμβριο του 2017, είχε συναφθεί σύμφαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΕΕ Θράκης, ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι της πτώσης, αλλά και να γίνει μελέτη για την αποκατάστασή της.
 
Όμως αυτή η σύμβαση ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, με αποτέλεσμα η περιφέρεια να προχωρήσει σε δημοπράτηση μελέτης, μέσα από την οποία θα καταγραφεί τι πρέπει να γίνει για την αποκατάσταση της γέφυρας.
 
Όταν παραληφθεί αυτή η μελέτη, θα μπορεί η περιφέρεια να προχωρήσει σε δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής της, με τον κ. Μέτιο να κάνει την εκτίμηση ότι μέχρι το Σεπτέμβριο, θα γίνει η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.