Σεμιναριο για δασκαλους και νηπιαγωγους

Με συμμετοχή μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και νηπιαγωγών, στην κατάμεστη αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με θέμα «Η τέχνη αφήγησης στην εκπαιδευτική»,διαδικασία το οποίο διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτιστικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης σε συνεργασία με το δήμο Κομοτηνής και την ΔΕΠΑΚ.

Την ειδική τέχνη του παραμυθιού, μέσα από την οποία περνάνε όλα τα μηνύματα και η διαδικασία κοινωνικοποίησης των παιδιών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από την ομιλία του αφηγητή παραμυθιών κ. Δημήτρη Αβούρη οι εκπαιδευτικοί και οι νηπιαγωγοί που συμμετείχαν στο εν λόγω σεμινάριο.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη συμμετοχή του κοινού στο σεμινάριο και από τις ερωτήσεις που ακολούθησαν εμφανίστηκε ο κ. Δ. Αβούρης. «Ήταν μια όμορφη συνάντηση χθες και το ενδιαφέρον του κοινού κάθε φορά είναι, όπως λέμε εμείς, γιατί ό,τι γίνεται με τη συμμετοχή του κοινού, είναι αυτό που μένει. Γιατί οι ερωτήσεις μένουν και συνεχίζουν να ισχύουν την επόμενη μέρα μέχρι να δημιουργηθούν καινούριες απορίες μέσα στα σχολεία και στους χώρους που θα δουλευτεί το αποτέλεσμα για να ξαναβρεθούμε μετά από μέρες και να λύσουμε τις καινούριες απορίες, να μορφωθούμε κι άλλο κι εμείς, να ανταλλάξουμε απόψεις και όλη η συντροφιά να προχωρήσει.

Ήταν πάρα πολύ όμορφη η συντροφιά χθες το βράδυ, σημαντικές οι ερωτήσεις και θεωρώ ότι είναι από τις πιο όμορφες στιγμές σεμιναρίων που έχω ζήσει. Βοήθησε βέβαια πολύ και ο χώρος», δήλωσε ο κ. Αβούρης, μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από την επικοινωνία με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, ενώ υποσχέθηκε ότι «θα έρθουμε σύντομα ξανά για να κάνουμε κάτι παρόμοιο, γιατί όλα εξελίσσονται. Το παραμύθι δεν μένει καμιά μέρα στάσιμο, ούτε σταθερό, κάθε μέρα αλλάζει, όπως αλλάζει η ζωή μας».

Η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, με τη σειρά της, ανέφερε: «Ο δήμος Κομοτηνής και η ΔΕΠΑΚ έρχονται ως αρωγοί και ως διοργανωτές σ’ ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο που διοργανώνει ο υπεύθυνος Πολιτιστικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μιχάλης Ράντος, ο οποίος μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε αρωγοί σ’ όλη αυτή την προσπάθεια, μια προσπάθεια καθόλου σημαντική και καθόλα αξιόλογα, μια και θα διδάξει, θα βοηθήσει να μυηθούν κάποιοι εκπαιδευτικοί στην ειδική τέχνη του παραμυθιού μέσα από την οποία περνάνε όλα τα μηνύματα και η διαδικασία κοινωνικοποίησης των παιδιών», ενώ εξέφρασε ελπίδες για τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας «όχι μόνο σε επίπεδο συνεργασίας πολιτιστικής με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και σε επίπεδο πολιτιστικής δημιουργίας στο χώρο των παραμυθιών. Είναι ένας χώρος που μας ενδιαφέρει από την πλευρά της παράδοσης αλλά μας ενδιαφέρει και από την πλευρά της μετάδοσης πολύ όμορφα και αρμονικά κάποιων μηνυμάτων στους νεαρούς πολίτες αυτής της πόλης».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.