Σεμιναρια tango και salsa δωρεαν

Αν σας αρέσουν οι χοροί tango και salsa και δεν έχετε καμία προηγούμενη επαφή με αυτούς ο σύλλογος Alma Libre της πόλης μας σας δίνει τη δυνατότητα να τους γνωρίσετε μέσα από δύο σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την Κυριακή 3 και την Κυριακή 10 του Οκτώβρη και στα οποία θα διδάξουν κορυφαία ονόματα που ασχολούνται με τους δύο αυτούς χορούς. Τα σεμινάρια θα γίνουν στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής από τις 9 έως τις 10:30 το βράδυ.

Ο σύλλογος Alma Libre

Ο σύλλογος Alma Libre είναι μια προσπάθεια από άτομα που μένουν στην περιοχή μας Κομοτηναίους και μη, και έχει ως στόχο «να αποτελέσει μέσο έκφρασης για κάποιους ανθρώπους, πέρα από τα συνηθισμένα στον τομέα του πολιτισμού, και πιο συγκεκριμένα στον τομέα του χορού. Είχαμε μεγάλη αγάπη για την μουσική και τον πολιτισμό της Λατινικής Αμερικής όπως της Κούβας και της Αργεντινής. Έτσι ήταν ένα φυσικό βήμα στο να αγαπήσουμε τους χορούς αυτών των δύο περιοχών, το tango και τη salsa», τονίζει το μέλος του συλλόγου Γιώργος Σγουρός. Ο σύλλογος λειτουργεί αφιλοκερδώς και τα μέλη του συνεννοούνται μεταξύ τους και καλούν καθηγητές από το εξωτερικό, από την Αργεντινή και την Κούβα και διδάσκουν αυτούς τους δύο συγκεκριμένους χορούς.

 

Σε ερώτηση γιατί συγκεκριμένα αυτοί οι δύο χοροί ο κ. Σγουρός τονίζει ότι «αυτοί οι δύο χοροί είναι ζευγαρωτοί, οπότε για να τους χορέψεις πρέπει κατ’ αρχάς να έρθεις αναγκαστικά σε συμφωνία με τον άλλο. Δεν είναι χοροί που χορεύονται από ένα άτομο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σου δίνει μια ξεχωριστή ικανοποίηση, γιατί μπορείς και επικοινωνείς με το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου, μιλάς μια κοινή γλώσσα και κινείσαι μαζί του. Τίποτε δεν είναι προσχεδιασμένο, όλα είναι μια συζήτηση σωμάτων πάνω στο ρυθμό της μουσικής. Είναι τελείως διαφορετικό και από άλλα είδη χορών, ακόμη και από αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση, που είναι, αναγκαστικά βεβαίως, υπό μορφή σόου προσχεδιασμένο, γιατί θα βγει ένα αποτέλεσμα που θα κριθεί από κριτές. Εμείς χορεύουμε για την εσωτερική μας ικανοποίηση και διασκέδαση χωρίς να προσχεδιάζουμε τίποτα απλά μόνο για την εσωτερική μας ικανοποίηση και διασκέδαση χωρίς να προσυμφωνείται τίποτε και αυτό είναι μια ιδιαίτερη μαγεία που πρέπει κάποιος να τη ζήσει και να καταλάβει τη δύναμή της».
Ο κ. Σγουρός ισχυρίζεται ότι επί μονίμου βάσεως αυτοσχεδιάζουν εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα κάποια σόου «για να δει ο κόσμος που δεν χορεύει. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ο αυτοσχεδιασμός είναι το βασικό χαρακτηριστικό του χορού».

Σεμινάρια χορού

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ο σύλλογος διοργανώνει σεμινάρια χορού για αρχαρίους. «Θεωρήσαμε καλό επειδή υπάρχουν άτομα που θέλουν να γνωρίσουν την ομάδα μας αυτό να γίνει στην αρχή της σαιζόν και όχι στη μέση και μείνουν πίσω στα μαθήματα. Έτσι διοργανώνουμε δύο σεμινάρια, τα οποία είναι δωρεάν, για όποιον ενδιαφέρεται και έχει μηδενική χορευτική εμπειρία». Έτσι αυτή την Κυριακή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του δήμου Κομοτηνή από τις εννέα μέχρι και τις δέκα και μισή το βράδυ θα γίνει το πρώτο σεμινάριο και θα αφορά στο tango και την επόμενη εβδομάδα, στις 10 Οκτωβρίου, θα γίνει το δεύτερο που θα αφορά στο χορό salsa. Όσον αφορά αυτούς που θα διδάξουν ο κ. Σγουρός επισημαίνει ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για τους καθηγητές μας και πρέπει αυτό να το εκτιμήσουν οι Κομοτηναίοι, αποτελούν όλοι την αφρόκρεμα της Ελλάδος. Συγκεκριμένα στο tango θα διδάξουν η Νατάσσα Ροβολή, υπέροχη δασκάλα που μας έμαθε τα περισσότερα που ξέρουμε και ο Αλέκος Παπαδόπουλος. Οι δύο αυτοί είναι και μουσικοί και παίζουν tango, γνωρίζουν δηλαδή τις βάσεις αυτού του πολιτισμού και μάλιστα ο Αλέκος Παπαδόπουλος είναι από τους καλύτερους της Ελλάδας, αν όχι ο καλύτερος, ενώ στη σάλσα θα διδάξει στο σεμινάριο ένας υπέροχος χορευτής από τον Άγιο Δομήνικο ο Άρινσον Λόπεζ και η Ελενα Δαβράδου, μια από τις καλύτερες της Ελλάδος στο salsa . Στα μαθήματα που θα ακολουθήσουν τα σεμινάρια θα διδάξουν ο Δημήτρης Ψυχογυιός και η Στέλλα Κουστολίδου από την Αθήνα και οι πρώτοι χορευτές tango που μπόρεσαν και μπήκαν στο κατεστημένο των Αργεντίνων ο Λουκάς Μπαλώτας και η Γεωργία Πρίσκου Είμαστε πολύ περήφανοι που εδώ και χρόνια τους έχουμε δασκάλους που δείχνει ότι επιλέξαμε σωστά»

Βασικός στόχος η γνωριμία με την κουλτούρα των λαών

Στους βασικούς στόχους και η γνωριμία με την κουλτούρα και γενικότερα τον πολιτισμό των χωρών. «Είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους γιατί αλλιώς είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις και το χορό. Όπως κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος με την ελληνική ψυχοσύνθεση και δεν μπορεί να καταλάβει το ζεϊμπέκικο, έτσι δεν μπορείς να καταλάβεις και τους χορούς των άλλων λαών, οπότε και εμείς, και άλλοι σύλλογοι της περιοχής, ασχολούμαστε και με την ποίηση αλλά και με τη γλώσσα των χωρών αυτών, διοργανώνουμε εκθέσεις φωτογραφίας, κατά καιρούς παρακολουθούμε τον κινηματογράφο, ώστε να δούμε τον τρόπο ζωής αυτών των ανθρώπων και είναι κάτι που μας ευχαριστεί, γιατί ανακαλύπτουμε και πολλά κοινά σημεία που έχουμε με τις χώρες αυτές και τους λαούς τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.