Σεμιναρια απο το Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Ξεκινούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης δύο πρωτότυποι Κύκλοι Μελέτης (Σεμιναρίων) με θέματα:

• την Ελληνική Μυθολογία και Θεολογία και την

• Απόκρυφη Γραμματεία

Ο πρώτος Κύκλος, συνολικής διάρκειας 72 ωρών, προβλέπει την επιστημονική ανάλυση των αυθεντικών, κλασικών μυθολογικών και θεολογικών κειμένων τής αρχαιότητας, με την βοήθεια της Φιλολογίας, της Ιστορίας, της Γλωσσολογίας, της Ψυχολογίας και της Λαογραφίας, καθώς και έργων του Ελληνικού Κινηματογράφου και Τραγουδιού.

Ο δεύτερος Κύκλος, συνολικής διάρκειας 50 ωρών, φιλοδοξεί να φέρει το ευρύ κοινό σε άμεση επαφή με τα αποκαλούμενα «Απόκρυφα Κείμενα», εξεταζόμενα υπό το φως της σύγχρονης Επιστήμης, καθώς και με την ιστορική, θεολογική και φιλολογική πορεία τους μέχρι σήμερα. Θα μελετηθούν, επίσης, οι αρχές του Παγκόσμιου Μυθιστορήματος.

Αμφότεροι οι Κύκλοι είναι σε θέση να παράσχουν, με απόλυτη επιτυχία, μία υψηλού πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου ενασχόληση, σκοπεύοντας στην διανοητική εξέλιξη, στην ηθική ενδυνάμωση και στην ψυχική ενίσχυση των σπουδαστών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων βρίσκεται στην Γραμματεία του Ιδρύματος, στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένου, ανεξαρτήτως τίτλων σπουδών και επαγγελματικής ενασχόλησης.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις τού Ιδρύματος.

Διδάσκει ο κ. Αθανάσιος Τσακνάκης, Συγγραφέας, Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το υλικό των μαθημάτων (ψηφιακά βιβλία, άρθρα και εικόνες) παρέχεται εντελώς δωρεάν στους σπουδαστές.

Ιnfo

• Έναρξη εγγραφών: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014.
• Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014.
• Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 2541029282

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.