ΣΕΚΕ και Συνεταιριστικη Ασφαλιστικη: Πιο κοντα στους αγροτες της Ροδοπης!

Τα εγκαίνια των νέων γραφείων τους στο κέντρο της Κομοτηνής

Παρουσία πολλών εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, αλλά και πλήθους αγροτών, κατά κύριο λόγο καπνοπαραγωγών, τελέστηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΣΕΚΕ και της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής στην Κομοτηνή. Η κοινή στέγη των δύο συνεταιριστικών εταιριών απέχει λίγες δεκάδες μέτρα από την κεντρική πλατεία και βρίσκεται συγκεκριμένα στην οδό Ελ.Ψάλτη 1 και Αγχιάλου, απέναντι από το πρώην δημοτικό πάρκινγκ και παραπλεύρως των γραφείων του ΟΓΑ.
 
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ. Παντελεήμων, ενώ το «παρών» στην τελετή έδωσαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι, κ. Ιλχάν Αχμέτ και ο βουλευτής Σερρών με το ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, και οι δήμαρχοι Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, κ.κ. Γιώργος Πετρίδης και Γιάννης Σταυρίδης. Οικοδεσπότες ήταν οι πρόεδροι και οι γενικοί διευθυντές των δύο εταιριών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Παναγιώτης Ταρενίδης και Αλέκος Κοντός εκ μέρους της ΣΕΚΕ και οι κ.κ. Θωμάς Ιωαννίδης και Δημήτρης Ζορμπάς από την Συνεταιριστική Ασφαλιστική. Τα ανωτέρω στελέχη και το προσωπικό, που θα αναλάβει να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, δέχτηκαν τις ευχές του Σεβασμιώτατου, κ. Παντελεήμονος, αλλά και την προτροπή του να αξιοποιήσουν την προσπάθεια των ανθρώπων που καλλιεργούν και παράγουν, ώστε οι τελευταίοι να μη ξενιτεύονται, αλλά να καταφέρουν να μείνουν στον τόπο τους και να χαίρονται με τις οικογένειές τους. 

Παναγιώτης Ταρενίδης «Θα είμαστε δίπλα στους καπνοπαραγωγούς, όπως ήμασταν πάντοτε» 

Ο πρόεδρος ΣΕΚΕ, κ. Ταρενίδης, διαβεβαίωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι οι άνθρωποι της εταιρίας θα είναι δίπλα στους καπνοπαραγωγούς της περιοχής, όπως ήταν πάντοτε, εξέφρασε την πίστη ότι τα νέα γραφεία θα παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση στο κοινό της Κομοτηνής. Κλείνοντας τόνισε ότι η ΣΕΚΕ είναι η μεγαλύτερη καπνική εταιρία στην Ελλάδα, για να επισημάνει πως «αυτό κάθε μέρα μεγαλώνει». 

Θωμάς Ιωαννίδης «Αποφασίσαμε να ανοίξουμε αυτό το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κομοτηναίων και ως προς το καπνά και ως προς τα ασφαλιστήρια συμβόλαια» 

Παίρνοντας το λόγο ο ομόλογός του από τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, υπενθύμισε καταρχήν ότι το 49% των μετοχών της εταιρίας αποτελείται από συνεταιριστές της Ευρώπης, καθώς επίσης ότι μεγαλομέτοχός της είναι και η ΣΕΚΕ. «Η ίδρυσή της άλλωστε έγινε από τη ΣΕΚΕ», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε ότι «αποφασίσαμε από κοινού να ανοίξουμε αυτό το γραφείο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κομοτηναίων και ως προς το καπνά και ως προς τα ασφαλιστήρια συμβόλαια». «Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική είναι μία από τις καλύτερες, μαζί με τη ΣΕΚΕ, εταιρίες της κοινωνικής οικονομίας», τόνισε κλείνοντας, «ενώ το τιμολόγιό μας, ειδικά στα γεωργικά μηχανήματα, είναι το πρώτο. Όχι ότι υπολειπόμαστε στα άλλα ασφαλιστήρια. Είμαστε λοιπόν εδώ για να παράσχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στον κόσμο της Κομοτηνής». 

Δημήτριος Ζορμπάς «Είμαστε “παιδί της ΣΕΚΕ», συνεχίζουμε μαζί και καμαρώνουμε ο ένας για τον άλλο» 

Ο γενικός διευθυντής της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής περιορίστηκε να υπενθυμίσει με τη σειρά του ότι «είμαστε “παιδί της ΣΕΚΕ», για να επισημάνει ότι «συνεχίζουμε μαζί και καμαρώνουμε ο ένας για τον άλλο». «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε», τόνισε κλείνοντας. 

Αλέκος Κοντός «Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο, για να απλώσουμε περισσότερο τα φτερά μας σε αυτήν την όμορφη περιοχή, τη Ροδόπη» 

«Σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην προσπάθεια που κάνουμε από καιρό, “μαμά” και “κόρη” ή δύο “αδελφές” εταιρίες, για να απλώσουμε περισσότερο τα φτερά μας σε αυτήν την όμορφη περιοχή, τη Ροδόπη», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ και πρώην Υπουργός, κ. Αλέκος Κοντός. «Κατά καιρούς πολλοί έχουν πει ωραίες κουβέντες», παρατήρησε, «αλλά εκείνο που μετράει τελικά είναι ποιος δουλεύει για την περιοχή και τι παράγει και τι προσφέρει». Εστιάζοντας στη συνεργασία με τη Συνεταιριστική Ασφαλιστική, έκανε λόγο για μια εταιρία, που «έχει από τις καλύτερες κεφαλαιακές επάρκειες, είναι μια από τις πιο υγιείς εταιρίες, έχει τα καλύτερα προγράμματα, αποζημιώνει γρηγορότερα από όλες τις άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και βέβαια είναι και δικιά μας εταιρία». Σε ό,τι αφορά στη ΣΕΚΕ, υπογράμμισε ότι «εκτός του ότι είναι η μεγαλύτερη πλέον καπνεμπορική εταιρία, είναι η δεύτερη στα Βαλκάνια». «Έχουμε 17 γεωπόνους οι οποίοι βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό των καπνοπαραγωγών», συνέχισε, «και η έρευνα που πραγματοποιεί η εταιρία είναι συνεχής και καινοτομεί σε πάρα πολλά επίπεδα. Αυτό βέβαια μας κάνει και πιο δυνατούς, αλλά και πιο αγαπητούς στους καπνοπαραγωγούς. Συνεχώς στην Κομοτηνή διευρύνουμε τα μερίδιά μας, προσπαθούμε και αγοράζουμε όλο και περισσότερα καπνά και πρέπει να πούμε ότι οι καπνοπαραγωγοί συνεχώς μας αγαπάνε και μας στηρίζουν όσο το δυνατό περισσότερο». Κλείνοντας ο κ. Κοντός ζήτησε από τους αγρότες και τις αρχές του τόπου μας να στηρίξουν το εγχείρημα των δύο εταιριών, διαβεβαίωσε πως «εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη Ροδόπη και τον καπνό μπασμά». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.