Σειρα κινητοποιησεων – ενστολων διαμαρτυριων

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2001 συνεδρίασε το Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε λεπτομερής αναφορά από πλευράς των εκπροσώπων των (51) Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Χώρας για την κρατούσα κατάσταση στον τομέα ευθύνης τους τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε εργασιακό επίπεδο.

Η όλη κατάσταση αναλύθηκε και συζητήθηκε στη συνέχεια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο προχώρησε σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου προσήλθε ο Αρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κος Νασιάκος Φώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αναβάθμισης του Οργανισμού, κάνοντας μια επίκαιρη τοποθέτηση για τα ζητήματα ασφαλείας που απασχολούν τις κοινωνίες, στη βαρύτητα μιας ειλικρινούς συνεργασίας με την Ομοσπονδία και κατέληξε με την αναφορά ότι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι μαζί.

Η Ομοσπονδία δηλώνει αρωγός στην όποια θετική προσπάθεια του νέου Αρχηγού και ελπίζει.

Επίσης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων της Χώρας ως και τα προεδρεία των Ομοσπονδιών του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος.

Μετά το τέλος του Γενικού Συμβουλίου κρίθηκε αναγκαία συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη λόγω της δυσφορίας που επικρατεί στον αστυνομικό κόσμο από την αδιαφορία της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη λύση χρόνιων προβλημάτων που θεωρητικά και δημόσια φαίνεται ότι έχει επιλύσει, ενώ η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μια έκρυθμη κατάσταση στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας και μάλιστα και σε μια περίοδο που ο τομέας «ασφάλεια» αναγνωρίζεται από κάθε πολίτη και απ’ όλες τις κυβερνήσεις, ως ο πιο χρήσιμος και αξιοπρόσεκτος, καθόσον έχει να κάνει με την διασφάλιση των πολυτιμότερων αγαθών του ανθρώπου.

Ιδιαίτερες αναφορές – αποφάσεις

Το Γενικό και Διοικητικό Συμβούλιο της 30/31-1-2001 σταχυολόγησε από την σωρεία των προβλημάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό, συγκεκριμένα και βασικά για την αξιοπρεπή θέση του ως ανθρώπου και εργαζομένου.

Για την εύρεση λύσης η Ομοσπονδία προέβη σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες εξαντλώντας κάθε όριο διαλόγου με τους υπεύθυνους (Κυβέρνηση – Υπουργό Δημόσιας Τάξης), μέχρι σημείου παρεξήγησης, θέτοντας ταυτόχρονα και χρονικά όρια για την προώθηση των απαιτούμενων λύσεων.

Μάλιστα για την περίπτωση της μη προώθησης των επιβαλλόμενων λύσεων καθόρισε και τον χρόνο έναρξης διαρκών κινητοποιήσεων με αφετηρία την 5-4-2001.

Η Ομοσπονδία επιδεικνύοντας σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενδιαφερόμενη για το αποτέλεσμα ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ τις κινητοποιήσεις, καθόσον υπήρξαν δημόσιες δεσμεύσεις από πλευράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης για λύση των επειγομένων προς λύση ζητημάτων και για τα οποία υπήρξε προηγούμενη διαπραγμάτευση με την Ομοσπονδία και τελική αποδοχή και από τις δύο πλευρές.

Έτσι δόθηκε εκ νέου πίστωση χρόνου, γεγονός που έγινε αποδεκτό από τους εργαζομένους αστυνομικούς, γιατί πίστεψαν ότι βασικά προβλήματά τους λύνονται και ότι ένα χρονικό διάστημα δύο (2) επί πλέον μηνών για την θεσμοθέτησή τους δεν αποτελεί πρόβλημα.

Δυστυχώς όμως παρήλθε το δίμηνο, παρήλθε και άλλο δίμηνο και σε λίγο τελειώνει και άλλο δίμηνο και οι εργαζόμενοι αστυνομικοί εκείνο που κρατούν στα χέρια τους είναι οι γραπτές δεσμεύσεις.

Η Ομοσπονδία οφείλει να ζητήσει συγνώμη από όλους τους αστυνομικούς της χώρας γιατί κακά τα ψέματα, όλοι και οι ελάχιστοι μη ενταγμένοι στην Ομοσπονδία απ’ αυτή αναμένουν την όποια πρόοδο των βασικών αποδεκτών και δίκαιων κατά τα άλλα αιτημάτων. Και ποια είναι αυτά:

Επέκταση διατάξεων «περί τρομοκρατίας» για τη διασφάλιση των οικογενειών των αστυνομικών που δολοφονούνται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος των, που ακρωτηριάζονται κ.ο.κ.

Ωράριο εργασίας. Δυστυχώς η Διοίκηση εφαρμόζει κατά το δοκούν Ακανόνιστα – ακατανόητα ωράρια εργασίας, στερήσεις ρεπό κ.λ.π.

Αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών.

Παρουσία αστυνομικών σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κ.λπ. συναντήσεις.

Αποδέσμευση αστυνομικών από ξένα έργα.

Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων μισθολογικών προαγωγών.

Αναθεώρηση Πειθαρχικού Δικαίου

Αναμόρφωση νομικού πλαισίου για την χρήση των όπλων.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω περιμένουν τη λύση τους και βεβαίως αποτελεί σημαντικό ζήτημα και το οικονομικό μέρος που έχει σχέση με την άρση των αδικιών που έφερε το μισθολόγιο και για το οποίο υπήρξε κοινή αποδεκτή πρόταση της Ομοσπονδίας και της Υπηρεσίας (Η συνέχεια αυτής άγνωστη, κινούμενη μεταξύ επιτροπών).

Επειδή ο χρόνος κυλά σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού.

Επειδή εξαντλήθηκε κάθε όριο υπομονής.

Επειδή υπήρξε ΑΝΑΣΤΟΛΗ προγραμματισμένων κινητοποιήσεων, λόγω δέσμευσης για λύση των δίκαιων αιτημάτων των αστυνομικών και

Επειδή ο αστυνομικός κόσμος ορθά νοιώθει ότι έχει εμπαιχθεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενισχυόμενο από την ομόφωνη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου που μετέφερε την αγανάκτηση των αστυνομικών της Χώρας, εκτιμώντας την όλη κατάσταση, αποφάσισε την πραγματοποίηση σειρά κινητοποιήσεων – ένστολων διαμαρτυριών και με την δέσμευση της μη αναστολής, εάν δεν υπάρξει συνολική λύση.

Έτσι το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων – ένστολων διαμαρτυριών καθορίστηκαν για το τρέχον έτος ως εξής:

Την 8 Οκτωβρίου 2001 στην Αθήνα (Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία)

Την 18 Οκτωβρίου 2001 στην Κομοτηνή (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 30 Οκτωβρίου 2001 στην Λάρισα (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 5 Νοεμβρίου 2001 στην Τρίπολη (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 12 Νοεμβρίου 2001 στην Κοζάνη (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 19 Νοεμβρίου 2001 στην Πάτρα (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 22 Νοεμβρίου 2001 στη Θεσσαλονίκη (Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία)

Την 29 Νοεμβρίου 2001 στα Ιωάννινα (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 4 Δεκεμβρίου 2001 στην Λαμία (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 13 Δεκεμβρίου 2001 στα Χανιά (Περιφερειακή ένστολη διαμαρτυρία)

Την 18 Δεκεμβρίου 2001 στην Αθήνα (Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία).

Τελειώνοντας η Ομοσπονδία καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις τους, καθόσον δεν υπάρχει άλλος δρόμος που να οδηγεί σε λύση των προβλημάτων που μας ταλανίζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.