Seatrack υπαρχουν, λοιπες υποδομες για τα ΑμεΑ οχι

Τρύφωνας Καρούντζος: «Παντελής έλλειψη καταλυμάτων και ελάχιστα προσβάσιμα καταστήματα σε Φανάρι και Μαρώνεια»

Μπορεί τα sea track μετά από αίτημα του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης προς την δημοτική αρχή να τοποθετήθηκαν στο Φανάρι και την Μαρώνεια αλλά η χρήση τους σύμφωνα με τον κ. Τρύφωνα Καρούντζο, Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, ήταν περιορισμένη λόγω της έλλειψης λοιπών υποδομών για τα ΑμεΑ.
 
Όπως αρχικά σημείωσε ο κ. Καρούντζος «πέρα από τα μηχανήματα sea truck που τοποθετήθηκαν από την διοίκηση Πετρίδη κατευθείαν, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία άλλη αλλαγή» ενώ τόνισε πως στις περιοχές αυτές υπάρχει παντελής έλλειψη καταλυμάτων ειδικά για άτομα με αναπηρίες και όχι μόνο, ενώ και ελάχιστα καταστήματα έχουν φροντίσει να είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ.
 
Παράλληλα ο κ. Καρούντζος επεσήμανε και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο οδικό δίκτυο που ενώνει την Εθνική Οδό με το Φανάρι στέλνοντας και το δικό του μήνυμα προς την Περιφέρεια λέγοντας ότι «δεν επιτρέπεται τουριστικός δρόμος να μην έχει φωτισμό. Είναι αποτρεπτικό στοιχείο αυτό για τον τουρισμό και φυσικά πολύ επικίνδυνο ειδικά και για ΑμεΑ».
 
Τέλος έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τους πολιτικούς, αναφέροντας ότι «πολιτική βούληση και διάθεση υπάρχει αλλά σίγουρα δεν επαρκεί για να επιτευχθούν όλες οι αλλαγές που χρειάζονται για να διευκολυνθούν τα ΑμεΑ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.