Σε «ζουγκλα» απο τα χορτα εχουν μετατραπει εγκαταλειμμενες περιουσιες του δημου Μαρωνειας Σαπων

Ακόμα και οχιές εθεάθησαν επισημαίνει η «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η παράταξη της αντιπολίτευσης «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» σχετικά με έναν επιπλέον κίνδυνο που ανακύπτει κατά την αντιπυρική περίοδο με τις εγκαταλελειμμένες περιουσίες στο δήμο Μαρωνείας Σαπών και τις υποχρεωτικές κοπές χόρτων που δεν γίνονται.

Όπως εξηγεί η παράταξη «μετά από οχλήσεις αρκετών δημοτών σχετικά με εγκαταλελειμμένες περιουσίες, οικίες κ.τ.λ.π.  αλλά και προσωπική αυτοψία μας σε πολλούς οικισμούς του Δήμου διαπιστώσαμε πως σε αυτές τις ιδιοκτησίες έχουν αναπτυχθεί δέντρα, χόρτα και πολλά υλικά που αποτελούν εστία κινδύνου πυρκαγιάς με άμεσο κίνδυνο να καούν  περιουσίες οι οποίες γειτνιάζουν με τις ως άνω εγκαταλελειμμένες περιουσίες αλλά και να κινδυνεύουν και οι ζωές συνδημοτών μας. Επιπλέον αποτελούν εστία τρωκτικών και ερπετών με άμεσο κίνδυνο για παιδιά και ηλικιωμένους. Μάλιστα μαρτυρία συντοπίτη μας κάνει και λόγο για οχιές που εθεάθησαν στις εν λόγω ιδιοκτησίες».

Για αυτό το λόγο η δημοτική παράταξη επισυνάπτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό που πιστοποιεί τα γραφόμενα, ζητά να εισαχθεί το θέμα στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο προτείνοντας αφενός η κάθε δημοτική και τοπική κοινότητα να καταγράψει αυτές τις περιουσίες και έπειτα μέσω του Δήμου να προωθηθεί έγγραφο για τον καθαρισμό τους, αφετέρου από τις υπηρεσίες του Δήμου να γίνουν οι αντίστοιχες διαδικασίες. Επίσης σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω διαδικασιών να προβλεφθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα και οι υπηρεσίες του Δήμου να αναλάβουν τον καθαρισμό μετά την επιβολή αντίστοιχου προστίμου.

Η δημοτική παράταξη εισηγείται να εισαχθεί προς συζήτηση και ένα δεύτερο θέμα που έχει να κάνει με τις ζημιές που προκλήθηκαν στους βαμβακοπαραγωγούς του Δήμου από το πράσινο σκουλήκι την περίοδο του καλοκαιριού του 2018 και οι οποίοι μένουν εκτός αποζημιώσεων παρότι άλλοι βαμβακοπαραγωγοί για την ίδια αιτία είτε έλαβαν αποζημίωση είτε έλαβαν πολιτική δέσμευση ότι θα πάρουν αποζημίωση.

Η δημοτική παράταξη ζητά να τεθεί το θέμα αυτό σε επόμενο ΔΣ και «να συμφωνήσουμε όλες οι παρατάξεις και οι βαμβακοπαραγωγοί για παραστάσεις διαμαρτυρίας, εξαγωγή ψηφίσματος και λοιπές αγωνιστικές δράσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.