Σε Βουδαπεστη και Βελιγραδι η Περιφερεια ΑΜ-Θ

Μερίδιο από τα οφέλη που προκύπτουν για την χώρα μας από την κατάταξή της στην δεύτερη θέση μεταξύ 80 προορισμών (στοιχεία από έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators (IFTO), διεκδικεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τη συμμετοχή της στις μεγαλύτερες τουριστικές εκθεσιακές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο του προγράμματος Ολοκληρωμένης Τουριστικής Προβολής για το 2008, η Περιφέρεια Α.Μ-Θ συμμετείχε με το εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ στην διεθνή έκθεση τουρισμού Utazas της Βουδαπέστης και στην IFT του Βελιγραδίου που πραγματοποιήθηκαν από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου.

Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός τουρισμός συνδέεται με τον πολιτισμό και με την περιβαλλοντική συνείδηση, μέσα από την ανάπτυξη των μορφών του λεγόμενου πράσινου τουρισμού, όπου η Περιφέρεια Α.Μ-Θ έχει να επιδείξει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Στον μεν Πολιτισμικό τουρισμό έχει να επιδείξει προϊστορικούς οικισμούς, αρχαίες πόλεις, μεγαλόπρεπα θέατρα, μεσαιωνικά κάστρα και βυζαντινά μοναστήρια. Στο λεγόμενο Πράσινο Τουρισμό μπορεί να αναδειχτεί σε κεντρικό τουριστικό προορισμό καθώς διαθέτει κατάλευκες χιονισμένες βουνοπλαγιές, βαθύσκιωτα δάση με μονοπάτια, κρυστάλλινους καταρράχτες, σπηλιές παραμυθένιες με υπόγειους ποταμούς και λίμνες, σπάνιους υδροβιότοπους, λιμνοθάλασσες, μοναδικής σημασίας ποτάμια, όπως ο Νέστος και ο Έβρος, λίκνα ζωής για χιλιάδες πανέμορφα πουλιά.

Η έκθεση Utazas φιλοξένησε φέτος 50 χώρες από όλο τον κόσμο και κατάφερε να προσελκύει περισσότερους από 70.000 επισκέπτες ενώ οι εκθέτες ξεπερνούν τους 930. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ στην έκθεση Utazas αποτέλεσε μια ουσιαστική προσπάθεια προβολής της στην Ουγγρική αγορά.

Σημαντική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Α.Μ-Θ και στην έκθεση IFT του Βελιγραδίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από 28 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τουριστικές διοργανώσεις των Βαλκανίων και το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Σερβίας.
Η έκθεση παρέχει ευρύτατες ευκαιρίες σε επαγγελματίες του τουρισμού για σύναψη συμφωνιών συνεργασίας ενώ στο ευρύ κοινό παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέους τουριστικούς προορισμούς και ανταγωνιστικά πακέτα διακοπών. Η έκθεση φέτος φιλοξένησε πάνω από 750 εκθέτες, των οποίων τα περίπτερα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες γεγονός που πιστοποιεί την πλήρη επιτυχία της. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ στην έκθεση δημιούργησε στο κοινό άριστες εντυπώσεις για ανάδειξη της Περιφέρειας ως τουριστικό προορισμό για ολόκληρο το χρόνο.

Η συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την συνεχή βελτίωση και εδραίωση της ανοδικής πορείας των τουριστικών δεικτών των τελευταίων χρόνων στην Περιφέρεια Α.Μ-Θ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.