Σε συστρατευση κατα της βιας εναντιον των Γυναικων καλει η Φελινα Καζακου

«Μη διστάζουμε να μιλήσουμε, ας γίνουμε το παράδειγμα στις κόρες που μεγαλώνουμε»

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εμείς… η πόλη» κ. Φελίνα Καζάκου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών.
 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανάπτυξη ουσιαστικού διαλόγου για το θέμα με το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου. Στο πλαίσιο της συνάντησης η κ. Καζάκου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, τις δράσεις που αναπτύσσονται  καθώς επίσης για την δικτύωση και συνεργασία της δομής με αντίστοιχους φορείς.
 

«Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά για το τι συμβαίνει στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή μας, όπου γυναίκες καταγγέλλουν περιστατικά σωματικής, σεξουαλικής, ψυχολογικής, καθημερινής λεκτικής βίας και περιθωριοποίηση» σημείωσε μετά το τέλος της επίσκεψης η κ. Καζάκου για να υπογραμμίσει πως «τα χαρακτηριστικά των γυναικών που έπεσαν θύματα βίας ποικίλουν. Γιατί η Βία δεν κάνει διαχωρισμούς, δεν είναι ένα μονοδιάστατο θέμα, η βία αναπαράγεται και αναπτύσσεται συνεχώς ανάμεσα μας ανεξαρτήτου ηλικίας».
 
Η κ. Καζάκου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εξαιρετικό έργο που παράγεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής και της υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες  συγχαίροντας το προσωπικό για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.
 
Η ίδια υιοθετώντας το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας εναντίον των γυναικών «Δεν είσαι η μόνη… Δεν είσαι μόνη» απεύθυνε έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, σε όλες, όσες αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος να συστρατευτούμε σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης. Μη διστάζουμε να μιλήσουμε, ας γίνουμε το παράδειγμα στις κόρες που μεγαλώνουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.