Σε συνεδριο στο Καιρο ο τοποτηρητης Μουφτης Κομοτηνης

Πραγματοποίησε ομιλία και είχε επαφές με στελέχη ισλαμικών κρατών

Ο σοφολογιότατος τοποτηρητής ο Μουφτής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ Κομοτηνής βρέθηκε στο 29ο Συνέδριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Ισλαμικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου στις 19-20 Ιανουαρίου 2019 υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής δημοκρατίας της Αιγύπτου.
 
Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Η οικοδόμηση του εθνικού χαρακτήρα και των επιπτώσεων του στην πρόοδο των κρατών και τη διατήρηση της ταυτότητας τους».
Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 200 προσκεκλημένοι από 70 χώρες.
 

Ο τοποτηρητής  Μουφτής πραγματοποίησε μια ομιλία στο συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των θρησκευτικών θεσμών στην οικοδόμηση της προσωπικότητας».
 
Ο κ. Τζιχάτ Χαλήλ μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υπουργό Βακουφιών της Αιγύπτου  κ. Μουχάμμεντ Μουχτάρ Τζουμά, με τον υπουργό Βακουφιών της Σαουδικής Αραβίας κ. Αμπντουλλατήφ Άλλ ελ-Σεΐχ, με τον υπουργό Βακουφιών της Ιορδανίας κ. Αμπτουννάσηρ Εμπουλμπασάλ, με τον υπουργό Βακουφιών του Σουδάν κ. Εμπού Μπεκήρ Οσμάν, με τον υπουργό Βακουφιών της Υεμένης κ. Αχμέτ Ατιϊγιέ με τον κ. Ιμπραχήμ Χαλήλ Αβαδαλλάχ  τοποτηρητής Μουφτής ελ-Κουντς (Ιεροσόλυμα) Παλαιστίνης και με άλλους επισήμους. Στα πλαίσια του συνεδρίου ο Σοφολογιότατος  παραχώρησε συνεντεύξεις στα ΜΜΕ της Αίγυπτου μια από αυτές μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό  σταθμό «ΝILE ΤV».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.