Σε συμβολικη συγκεντρωση καλουν τεσσερα σωματεια της Ροδοπης

«Δεν είναι οι λαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία!» επισημαίνουν

 Σε συμβολική συγκέντρωση τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, καλούν τέσσερα σωματεία της Ροδόπης, παρά την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι ο λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλει εξελίξεις όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλος» επισημαίνουν στην κοινή τους ανακοίνωση η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης (μέλος ΟΓΕ) και ο Σύλλογος Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης εξηγώντας ότι «γι’ αυτό και η κυβέρνηση της ΝΔ με την εκκωφαντική σιωπή των κομμάτων του ΕυρωΝατοικού μονόδρομου, θέλει να επιβάλει την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου με πρόφαση την Πανδημία».

«Δεν είναι οι λαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία!» τονίζουν τα σωματεία και προσθέτουν πως «η κυβέρνηση επέλεξε να μας αφήσει απροστάτευτους, θεωρώντας την υγεία και τη ζωή του λαού κόστος που δεν χωρά στις επιλογές της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οχτώ μήνες τώρα δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, άφησαν τα νοσοκομεία αθωράκιστα, τα σχολεία με μια μάσκα, οι χώροι εργασίας μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης».

Ταυτόχρονα τα τέσσερα σωματεία υπογραμμίζουν πως «η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε την περίοδο της πανδημίας τη χρυσή ευκαιρία και επιβάλλει αντιδραστικούς νόμους και αντεργατικά τερατουργήματα. Με δεκάδες Π.Ν.Π., από το Μάρτη επέβαλλε την εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό και μισά δικαιώματα, μείωση μισθών και αναστολές συμβάσεων, χιλιάδες απολύσεις, πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών. Ετοιμάζουν τις επόμενες μέρες να φέρουν τις “ανατροπές του αιώνα», επιβάλλοντας την 10ωρη εργασία, την κατάργηση των υπερωριών, μισθούς των 200 ευρώ, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας».

Εξ ου και επισημαίνουν πως «το αίτημα για “ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” είναι επίκαιρο όσο ποτέ σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής, της δουλειάς, της υγείας του λαού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.