Σε συλλογη μεταχειρισμενων ρουχων θα προχωρησει ο Δημος Κομοτηνης

Με την τοποθέτηση 26 κάδων σε όλο το Δήμο Κομοτηνής

Στη χωριστή συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων και υποδημάτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση τους ή την ανακύκλωσή τους, θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, τοποθετώντας αρχικά 26 κάδους σε όλη την έκτασή του.
 
Τα μεταχειρισμένα ρούχα και υποδήματα θα συλλέγονται σε αυτούς τους κάδους από εταιρεία, που θα έχει την υποχρέωση να παραδίδει 200 κιλά μεταχειρισμένων ρούχων ετησίως για τη διανομή σε ευπαθείς ομάδες μέσω των ειδικών δομών του Δήμου Κομοτηνής.
 
Να σημειωθεί πάντως πως οι δομές του Δήμου συνεχίζουν να δέχονται ρουχισμό, για την διανομή σε ευπαθείς ομάδες, που έχει σε ειδικές αποθήκες.
 
Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά σε αυτή την κίνηση σε συμμόρφωση με τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων, με μία από τις δράσεις πρόληψης με στόχο τη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων του Δήμου Κομοτηνής είναι η χωριστή συλλογή χρησιμοποιημένων ρούχων υποδημάτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση τους ή την ανακύκλωσή τους.
 
Προς αυτή την κατεύθυνση η υπηρεσία μας απευθύνθηκε στην εταιρία East West Greece IKE η οποία δραστηριοποιείται στη Βόρειο Ελλάδα προκειμένου να εφαρμοσθεί πρόγραμμα χωριστής συλλογής διαχείρισης ειδών ένδυσης υπόδησης υφασμάτων προκειμένου αυτά να μην καταλήγουν μαζί με τα σύμμεικτα απορρίμματα και να θάβονται στο ΧΥΤΑ Κομοτηνής.
 
Η εταιρεία θα αναλάβει την ολοκληρωμένη και αποκλειστική διαχείριση του ρεύματος των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, και μεταξύ άλλων θα εγκαταστήσει αρχικά 26 κάδους σε σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος με την σύμφωνη γνώμη της εταιρείας, αλλά και επιπλέον 38 κάδους εφόσον η εταιρεία κρίνει ότι είναι εφικτό και σκόπιμο να επεκταθεί το δίκτυο.
 
Στην τοπική Κοινότητα Αιγείρου θα τοποθετηθεί αρχικά 1 κάδος και αργότερα συνολικά 2, στη Δημοτική Κοινότητα Θρυλορίου θα τοποθετηθεί αρχικά στον οικ. Ροδίτη 1 και στον οικ. Θρυλορίου 1, ενώ στη Δημοτική Κοινότητα Κομοτηνής θα τοποθετηθούν αρχικά 20 και αργότερα συνολικά 55.
 
1 κάδος θα τοποθετηθεί στην τοπική Κοινότητα Κάλχαντος και αργότερα συνολικά 2 ενώ το ίδιο θα γίνει και για την Τοπική Κοινότητα Σιδηροχωρίου.
 
Η εταιρεία, όπως αναφέρθηκε, θα παραδίδει 200 κιλά μεταχειρισμένων ρούχων ετησίως για τη διανομή σε ευπαθείς ομάδες μέσω των ειδικών δομών του Δήμου Κομοτηνής, αναλαμβάνοντας τη συλλογή, μεταφορά και εν γένει ολοκληρωμένη διαχείριση του ρεύματος των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών, και ειδικότερα την εγκατάσταση δικτύου κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στην επικράτεια του Δήμου Κομοτηνής για πέντε χρόνια με αυτόματη επ' αόριστον πενταετή ανανέωση μέσω σύμβασης συνεργασίας που θα υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και του Δήμου Κομοτηνής. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.