Σε ρυθμους tango η Κομοτηνη (+ Βιντεο)

Συνεχίζεται με επιτυχία ο Κύκλος Συναυλιών Μουσικής Δωματίου

Κατάμεστο ήταν το Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ) το περασμένο Σάββατο από πλήθος κόσμου που απόλαυσε μία ακόμη συναυλία στο πλαίσιο του Κύκλου Συναυλιών Μουσικής Δωματίου, τον οποίο διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Κομοτηναίου μουσικού και σολίστ, κ. Δημήτρη Σβυντρίδη.

 Ο κ. Σβυντρίδης στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, δίνοντας στο ακροατήριο κάποιες πληροφορίες για το πρόγραμμα. Ιδιαίτερα εστίασε σε έναν από τους καλύτερους εκτελεστές του bandoneon, τον Αstor Piazzolla, που έζησε κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, ενώ θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του tango. Οι συνθέσεις του, υπογράμμισε ο κ. Σβυντρίδης, έφεραν «επανάσταση στο παραδοσιακό tango», ενσωματώνοντας σε αυτό στοιχεία της τζαζ και της κλασικής μουσικής.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι καταχειροκρότησαν ένα μοναδικό κουαρτέτο, τους «Tangology Quartet», που μάγεψαν το κοινό  με κομμάτια όπως τις τέσσερις εποχές του Μπουένος Άιρες «The four seasons of Buenos Aires», το «Adios Nonino», αλλά και την τριλογία «Angels Trilogy» με την οποία «άνοιξε» το δεύτερο μέρος του προγράμματος.

Οι «Tangology Quartet» μύησαν την Κομοτηνή στον γοητευτικό κόσμο του tango

Oι «Τangology Quartet», ένα καλλιτεχνικό σχήμα που συμπράττει εδώ και καιρό, αποτελείται από τους κ.κ. Άννα Νατάσα Βερβερή (πιάνο),Στέφανο Σεκέρογλου (βιολί), Δημήτρη Αραμπατζή (ακορντεόν), Γιάννη Καρακαλπακίδη (κλασική κιθάρα) που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στη πόλη μας, μυώντας την στον γοητευτικό κόσμο του tango.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.