Σε ροκ ρυθμους το 3ο Φεστιβαλ Μπυρας και Μουσικης

Το τριήμερο φεστιβάλ ανοίγει με τον Κώστα Μακεδόνα αλλά και πολλά ροκ συγκροτήματα, στην πλειοψηφία τους τοπικά

Σε πιο ροκ ρυθμούς θα κινηθεί φέτος το Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής Κομοτηνής, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο» σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ, αφού πέρα από τον Κώστα Μακεδόνα, ο οποίος θα ανοίξει το τριήμερο 17-19 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι “1000MODS”, που θα παίξουν για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, καθώς και πολλά τοπικά συγκροτήματα.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Γραμμόφωνο» κ.Μάκης Πατρωνίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΠτΘ», θέλησαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, έτσι εκτός από τον Κώστα Μακεδόνα ο οποίος θα ανοίξει το Φεστιβάλ την Παρασκευή 17 Ιουνίου, και το Σάββατο θα βρεθούν στην Κομοτηνή οι “1000MODS”, ένα rock stone συγκρότημα στην Ελλάδα με εμφανίσεις και στο εξωτερικό.
 
«Πέραν ότι εμείς δηλώνουν πιστοί φαν του ροκ, οι “1000MODS” είναι ιδιαίτερα αγαπητοί και στη νεολαία» δήλωσε ο ίδιος τονίζοντας πως πρόκειται για ένα από τα πιο αξιόλογα συγκροτήματα της ελληνικής ροκ σκηνής με καριέρα και στο εξωτερικό, ενώ θα είναι και η πρώτη τους εμφάνιση στην Κομοτηνή.
 
Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει όπως και τις προηγούμενες χρονιές δύο μουσικές σκηνές και θα πλαισιωθεί από τοπικά συγκροτήματα, που έχουμε ακούσει και στο παρελθόν αλλά και καινούργια, ενώ την Κυριακή θα υπάρχουν επιδείξεις πολεμικών τεχνών από συλλόγους της περιοχής αλλά και μουσική από τον dj Πασχάλης του Ραδιοφώνου του «ΠτΘ».
 
Άλλωστε το Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής όπως επεσήμανε ο ίδιος από τη δημιουργία του θέλησαν να αποτελέσει μια ευκαιρία για παιδιά που ασχολούνται με την μουσική, να κάνουν τις πρόβες τους και να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο ευρύ κοινό.
 
«Το φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής αποτελεί ένα κίνητρο για τα να παιδιά, τους νέους μουσικούς, να παίξουν σε πραγματικές συνθήκες, με κοινό, κατάλληλο επαγγελματικό ήχο και φωτισμό, γενικότερα σε συνθήκες πραγματικής συναυλίας. Γι’ αυτόν τον λόγο και εμείς είμαστε ανοιχτοί σε όλους όσους ζητήσουν να συμμετέχουν σε αυτό» τόνισε ο ίδιος.
 
Ερωτηθείς επίσης για το ενδιαφέρον των νέων μουσικών στους οποίους ουσιαστικά και αναφέρεται το φεστιβάλ αυτό ο κ. Πατρωνίδης υπογράμμισε το μεγάλο ήδη ενδιαφέρον που υπάρχει, τονίζοντας πως στα μελλοντικά σχέδια των διοργανωτών βρίσκεται η αύξηση της διάρκειας του Φεστιβάλ έτσι ώστε αυτό να φιλοξενήσει το σύνολο των συγκροτημάτων που επιθυμούν να λάβουν μέρος.
 
«Σκοπός μας είναι, όσοι ασχολούνται με την μουσική, να γνωρίσουν και να νοιώσουν ότι υπάρχει μια ανοιχτή εκδήλωση κοντά τους, η οποία αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους» δήλωσε ο ίδιος.
 
Οι μπύρες του Φεστιβάλ φέτος θα είναι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης ενώ θα υπάρχει και τσάι για όσους δεν επιθυμούν να πιούν αλκοόλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής έχει ως εξής:

Παρασκευή 17 Ιουνίου
 
Μικρή σκηνή
Ρεμπέτες της Κομοτηνής (18:30)
Capoeira show (20:30)
 
Μεγάλη Σκηνή
Κώστας Μακεδόνας (21:30)
 
Σάββατο 18 Ιουνίου
 
Μικρή Σκηνή
Swinging Mice (18:30)
 
Μεγάλη Σκηνή
The Blue Kick (19:30)
Rivo (20:15)
Vertigo (20:45)
1000MODS (21:30)
 
Κυριακή 19 Ιουνίου
 
Μικρή Σκηνή
– Μουσικός Παραγωγός Dj Πασχάλης (Ράδιο Παρατηρητής) (18:00)
– C overdose (20:00)
 
Μεγάλη Σκηνή
Επ. Πολεμικών Τεχνών Γιν Παν (19:00)
Αφιέρωμα 60’s 3rd Gens (20:00)
Κακές Συνήθειες (22:00)
Sentinel (23:00) – Emerald (23:30)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.