Σε παρερμηνεια και επιλεκτικη αναγνωση αποδιδει τον σαλο απο τις δηλωσεις του ο αντιπεριφερειαρχης δημοσιας υγειας

Κώστας Βενετίδης: «Είναι εύκολο να παίρνεις επικεφαλίδες, τίτλους από site και να βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να διαβάζεις εντός, τι ακριβώς γράφουν»

Απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο αντιπεριφειάρχης δημόσιας υγείας κ. Κώστας Βενετίδης, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου που τον έθεσαν στο στόχαστρο των πανελλήνιων μέσων, κατόπιν σχετικής ερώτησης που απηύθυνε η παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τοψίδης αναπαρήγαγε τις φερόμενες δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη δημόσιας υγείας που αφορούσαν στο ότιη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τα αυστηρά μέτρα και η επιτήρηση του νόμου διεγείρουν προβλήματα στη περιοχή της Βορείου Ελλάδος και ειδικότερα στον Βόρειο Έβρο.

Στη συνέχεια, τόνισε πως ο αντικαπνιστικός νόμος έχει αποδειχθεί σωτήριος για τους  πολίτες, τους καπνιστές και τα καταστήματα, ενώ παράλληλα ζήτησε να μάθει αν ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε ειδική ρύθμιση αυτοβούλωςή αν εκπροσωπεί την περιφερειακή διοίκηση, γιατί, όπως εξήγησε, πραγματοποίησε τιςδηλώσεις με την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη και όχι ως Κώστας Βενετίδης.
 
Με σφόδρα επικριτικό χαρακτήρα, παρότρυνε τον αντιπεριφερειάρχη να αποκαταστήσει την αλήθεια παραδεχόμενος πως έκανε λάθος. «κ. Βενετίδη, νοιάζεστε για το κρυολόγηματων ανθρώπων. Ο καρκίνος δεν σας ενδιαφέρει; Υπάρχουν περιοχές στην Ευρώπη με πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από τον Βόρειο Έβρο και την περιφέρειά μας όπου φυσικά δεν υπάρχει ειδικό καθεστώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης».

Κατόπιν, τόνισε πως «δεν χρειάζεται να δημιουργείται αρνητική εικόνα σε όλη τη περιφέρεια», υπογραμμίζοντας παράλληλα το αίτημα των ιατρικών συλλόγωνγια παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη. «Δεν επιτρέπεται να μπαίνουμε στο στόχαστρο του πανελληνίου όταν προσπαθούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για τη περιοχή μας» συνέχισε, ενώ έκλεισε διερωτώμενος ποια η θέση της περιφέρειας για τον αντικαπνιστικό και ποια η θέση της προς αποκατάσταση των δηλώσεων του κ. Βενετίδη.

Η απάντηση Βενετίδη

Σε απάντηση του στον κ. Τοψίδη, ο αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας κ. Βενετίδης ανέφερε πως «με έκπληξη, όχι τόσο από εμένα αλλά από τους κατοίκους της περιφέρειάς μας και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι τα κεντρικά και περιφερειακά μέσα ασχολήθηκαν με την αφεντιά μου. Όσο πιο εκκωφαντικόςήταν ο τρόπος με τον οποίο ασχολήθηκαν, άλλο τόσο εκκωφαντικό ήταν το ψέμα και ο μύθος στον οποίο αναλώθηκαν. Θα μπορούσα, βλέποντας την επερώτηση να γράψω ολόκληρο βιβλίο, πιάνοντας μιαμια λέξη και να την αποδομήσω, δεν θα το κάνω όμως γιατί δεν θέλω να κουράσω το σώμα».

Καταρχήν, τόνισε πως δεν πραγματοποίησε καμία δήλωση, σε κανένα siteγια τον αντικαπνιστικό νόμο, αλλά όσα δημοσιεύθηκαν πάρθηκαν από τα λεγόμενα του κατά το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο, σε ανάλυση του προγράμματος υγείας. «Ό, τι είπα, το είπα εδώ μέσα, όταν ανέλυα στο τελευταίο συμβούλιο το πρόγραμμα υγείας. Στο τέλος της ανάλυσης αναφέρθηκα στα προβλήματα που δημιούργησε ο αντικαπνιστικός. Την επόμενη μέρα με κάλεσαν τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα και εξήγησα τι εννοούσα» επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως δεν είπε ποτέ ότι είναι κατά του αντικαπνιστικού νόμου και πως δεν μίλησε για καμία ρύθμιση, παρά μόνο ανέφερε ότι εκεί που δημιουργείτο το πρόβλημα ήταν στους εξωτερικούς χώρους. «Αυτοί οι χώροι που είναι ανοιχτοί από παντού για τον ελλαδικό χώρο, είναι άδικο να είναι έτσι για τη Βόρειο Ελλάδα και ίσως θα έπρεπε λίγο να τους βελτιώσουμε» σημείωσε ο κ. Βενετίδης τονίζοντας παράλληλα πως «είναι εύκολο να παίρνεις επικεφαλίδες, τίτλους από siteκαι να βγάζεις συμπεράσματα χωρίς να διαβάζεις εντός, τι ακριβώς γράφουν».
 
«Δεν με πήρε κανένας τηλέφωνο να ρωτήσει τι εννοούσα εκτός από αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονταν και κατάλαβαν την αλήθεια» είπε, επιλέγοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.