«Σε παρακαλω κοψε το ρευμα σε μια ωρα, κανει μαθημα το παιδι μου»

Συγκλονιστική ιστορία για μια οικογένεια στη Ροδόπη που βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο μέσω lockdown μοιράστηκε ιδιωτικός υπάλληλος στα social media

Πολλές είναι οι οικογένειες στη χώρα μας που έχουν βρεθεί πια σε αδιέξοδο αφού η ανέχεια και η φτώχεια χτυπά καθημερινά τα λαϊκά νοικοκυριά που μοχθούν για να επιβιώσουν.

Μία ιστορία από αυτές τις οικογένεις που πλέον δεν έχουν ούτε τα βασικά, μοιράστηκε μέσω social media, ένας ιδιωτικός υπάλληλος που πήγε να κόψει το ρεύμα σε σπίτι στη Ροδόπη. Τα λόγια του ιδιοκτήτη του σπιτιού, συγκλονίζουν.

Με ανάρτησή του ο Ευθύμης Παιδαράκης, έκανε γνωστό το εξής περιστατικό:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”.

Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.