Σε οικισμους και ΒΙΠΕ ο Κωστας Ιατριδης

Συναντήσεις με περιεκτική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της περιοχής και τα προβλήματά της

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ν.Δ. Ροδόπης Πτέραρχος Κώστας Ιατρίδης, την Τρίτη 25 Ιουνίου το πρωί επισκέφθηκε τις λαϊκές αγορές, τα καταστήματα και τα καφενεία της Ξυλαγανής και του Αιγείρου όπου είχε τη δυνατότητα για μία ακόμη φορά να ακούσει τα σοβαρά παράπονα των πολιτών για την καθημερινότητά τους και τις οικονομικές δυσκολίες των νοικοκυριών, καθώς και να αφουγκρασθεί ιδιαίτερα τοπικά τους ζητήματα. Όσοι συνομίλησαν μαζί του, επεσήμαναν ότι οι πολιτικοί πρέπει να έχουν εργασιακή εμπειρία πριν μπουν στην πολιτική και βεβαίως να μην εξαφανίζονται μετά την εκλογή τους και να ξαναέρχονται μόνο για να ξαναζητήσουν ψήφο στις εκλογές, πράγμα με το οποίο ο Πτέραρχος συμφώνησε απόλυτα. Στην Ξυλαγανή, ο Πτέραρχος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών κ. Σταυρίδη, με τον οποίο είχε μια περιεκτική κι εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές της περιοχής και τα προβλήματά της.
 
Ακολούθως ο κ. Ιατρίδης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, με τον οποίο είχε μια πολύ παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα του αστικού ιστού της πόλης της Κομοτηνής αλλά και αυτά των υπόλοιπων οικισμών. Στο τέλος της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής εξέφρασε την απεριόριστη εκτίμησή του στο πρόσωπο του Πτεράρχου και του ευχήθηκε εγκάρδια καλή επιτυχία, θεωρώντας ότι χρειάζονται πολιτικοί που εστιάζουν στην ουσία και βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για τον τόπο.
 
Στη συνέχεια, ο Πτέραρχος Ιατρίδης επισκέφθηκε τη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και συγκεκριμένα τις εταιρείες Alfa Beta Roto – Prisma και τυροκομικά Δουκίδη, όπου αντάλλαξε απόψεις για την επιχειρηματικότητα ειδικά στο Ν. Ροδόπης. Συμφώνησε με τους επιχειρηματίες και διευθυντές των επιχειρήσεων, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Beta Roto κ. Αργυρόπουλος, ότι οι προσδοκίες για την ανάταξη της δύσκολης πραγματικότητας της αποβιομηχάνισης θα βελτιωθούν με συνολική αλλαγή νοοτροπίας και υποστήριξης της μεταποίησης. Ο κ. Ιατρίδης σημείωσε με πολύ ενδιαφέρον την τοποθέτηση που άκουσε για την ανάγκη  προτεραιότητας στην αντιμετώπιση του προβλήματος των υπέρογκων εισφορών που μειώνουν την ανταγωνιστικότητα και του τεράστιου ζητήματος της περιττής κρατικής διοικητικής γραφειοκρατίας, η οποία επηρεάζει πολύ αρνητικά την λειτουργία των επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη.


 
Το απόγευμα ο Πτέραρχος επισκέφθηκε τους οικισμούς Προσκυνητών, Ιμέρου και Αγίων Θεοδώρων όπου συναντήθηκε με κατοίκους σε εξαιρετικά φιλικό και θερμό κλίμα. Πέραν των γενικών παραπόνων ότι ο κόσμος αισθάνεται αποξενωμένος από τους πολιτικούς και αναζητά νέα ελπίδα για την υπέρβαση της δυσπραγίας που καθηλώνει τη ζωή στην ύπαιθρο, συζήτησε μαζί τους βασικά θέματα που τους απασχολούν και έχουν τοπική διάσταση. Ειδικά στον οικισμό Ιμέρου, όπου φιλοξενήθηκε από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Ιμέρου, του τέθηκαν υπ’ όψιν δύο σοβαρές  εκκρεμότητες υποδομών, αυτές του νέου παραλιακού δρόμου και της γέφυρας Αγίας Μαρίνας, καθώς και της καλύτερης διαχείρισης του αρδευτικού δικτύου και υδατικού δυναμικού στην περιοχή. Ο κ. Ιατρίδης δεσμεύτηκε να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στο πλαίσιο της πολύ στενής του συνεργασίας με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο και κάθε άλλη αρμόδια τοπική αρχή, ώστε να δοθεί το συντομότερο επαρκής προσοχή στην εξέλιξη των υποδομών αυτών και να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι σωστά. Από την πλευρά του ο Πτέραρχος παρουσίασε μερικές δικές του συγκεκριμένες προτάσεις για την τοπική ανάπτυξη, ιδιαίτερα όσον αφορά τον παραμελημένο και ακόμα αναξιοποίητο τομέα του τουρισμού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.