Σε «οαση» πρασινου θα μετατραπει το παρκινγκ εντος του φρουριου Κομοτηνης

Σύντομα η μελέτη για το τελευταίο κομμάτι του Ιστορικού Κέντρου της πόλης αναμένεται να κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού

Έτοιμες να προχωρήσουν είναι οι παρεμβάσεις στο τελευταίο χώρο του βυζαντινού φρουρίου που απομένει προς ανάδειξη, την περιοχή του πάρκινγκ της μητρόπολης, με την μελέτη για αυτές να αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού.
 
Όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα, παράλληλα με τα έργα που πραγματοποιούνται σήμερα, σχεδιάζονται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων περαιτέρω παρεμβάσεις στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το πάρκινγκ παράλληλα του ΡΕΞ.
 

Όπως ανέφερε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχιτέκτονας κ. Γιώργος Ευφραιμίδης, που εργάζεται και στο έργο «Ολοκληρωμένες δράσεις ανάδειξης και προσβασιμότητας του Βυζαντινού κάστρου», η μελέτη ανάπλασης όλης αυτής της περιοχής, είναι έτοιμη προς υποβολή στο Υπουργείο, για έγκριση, δίνοντας, για του λόγου το αληθές και αναπαραστάσεις της ανάπλασης.
 
Το έργο αυτό, συνδυαζόμενο με τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο χώρο, δηλαδή οι πολιτιστικές διαδρομές εντός του Φρουρίου, η μετατροπή των γύρω δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας σε συνδυασμό με τις εργασίες για την ανάδειξη του ίδιου του φρουρίου, ακόμα και των μέχρι σήμερα θαμμένων κομματιών του, αναμένεται να έχει σαν αποτέλεσμα αφενός τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, αφετέρου τη δημιουργία ενός πραγματικού ιστορικού κέντρου για την πόλη.
 

Τι θα περιλαμβάνει η παρέμβαση

 
Η παρέμβαση, αν εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο, θα οδηγήσει στην κατάργηση του χώρου στάθμευσης, ο οποίος, μαζί με τον χώρο στον οποίο βρισκόταν παλιά η παιδική χαρά, θα αλλάξει ριζικά μορφή.
 
Έτσι στη θέση του θα δημιουργηθούν περίπατοι και στάσεις, που θα συνδέονται με την οδό Σοφούλη αλλά και τη διαδρομή του Βυζαντινού Κάστρου, ενώ στο κέντρο θα δημιουργηθούν χώροι υπαίθριων συναθροίσεων, ακόμα και πολιτιστικών γεγονότων, θεματικού παιδικού πάρκου, αλλά και ζώνες πρασίνου, με χρώμα να δίνουν τα δέντρα που θα φυτευτούν στο χώρο.
 

Η ελπίδα είναι πως άπαξ και εγκριθεί η μελέτη, θα μπορέσει σύντομα να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ώστε να προχωρήσει σύντομα και να μην μείνει πίσω σε σχέση με τα ήδη πραγματοποιούμενα έργα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.