Σε μια καλυτερη της προηγουμενης δεκαετια ελπιζει ο Δικηγορικος Συλλογος Ροδοπης

Έκοψε τη βασιλόπιτά του, αφήνοντας πίσω του μία «ανελέητη» για τον κλάδο δεκαετία

Το τέλος μίας «ανελέητης» όπως την χαρακτήρισε η Πρόεδρος του κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου, δεκαετίας για τον δικηγορικό κλάδο, και την απαρχή μίας νέας καλύτερης, γιόρτασαν το βράδυ της Παρασκευής, 7 Φεβρουαρίου τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του.
 
Παλαιά και νεότερα μέλη του Συλλόγου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής που ευλόγησε τη βασιλόπιτα, οι βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ιλχάν Αχμέτ, Δημήτρης Χαρίτου και Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι δήμαρχοι Κομοτηνής και Ιάσμου, Γιάννης Γκαράνης και Οντέρ Μουμίν αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Διοικητής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης, ο εκ νέου Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο άρτι προαχθέντας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Λάμπρος Τσιάρας,  η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης κ. Δημήτρης Λουρίκας, ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κυμπαρίδης κ.α.

 

Η αύξηση της δικηγορικής ύλης και η επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας οι στόχοι της επόμενης  ημέρας

 
Ευχές για ένα καλύτερο νέο έτος με υγεία και ευημερία σε όλη την κοινωνία, έστειλε κατά τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ιωάννα Χατζηαντωνίου η οποία εν είδει απολογισμού έκανε λόγο για μία εξαιρετικά δύσκολη δεκαετία, κατά την οποία «ισοπεδώθηκαν πολλά από αυτά που θεωρούσαμε ως κεκτημένα, ζητήματα, εργασιακά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά».
 
Κατά την «ανελέητη αυτή δεκαετία, τόσο οι δικηγόροι όσο και άλλοι επαγγελματίες, σηκώσαμε το οικονομικό βάρος με την επιβολή υψηλών οικονομικών εισφορών και υπέρμετρη υπερφορολόγηση» ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι αυτή τη νέα δεκαετία «προσβλέπουμε  στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου όλης της κοινωνίας και όσον αφορά τον κλάδο μας, στην ελάφρυνση του δικηγορικού σώματος, την αύξηση της δικηγορικής ύλης και ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών».
 

Η κ. Χατζηαντωνίου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική σχέση μεταξύ δικηγόρων, δικαστικών και λοιπών συγγενικών λειτουργών, με διαφορετικούς και διακριτούς ρόλους, αλλά ισότιμους στο σύνολό τους σε ό,τι αφορά την απονομή της δικαιοσύνης.
 
«Οι προσπάθειές μας σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους κατευθύνονται  προς την ελάφρυνση της καθημερινότητάς τους και κυρίως των προβλημάτων εκείνων που αποτελούν τροχοπέδη σε αυτή. Οι ενέργειές μας κατατείνουν κυρίως προς την αύξηση της δικηγορικής ύλης και βέβαια στη μείωση των φόρων και ασφαλιστικών εισφορών» τόνισε η ίδια κάνοντας ειδική αναφορά στο νέο νομοσχέδιο που θα παρέχει τη δυνατότητα της επιλογής μεταξύ πέντε ασφαλιστικών κλάσεων για το δικηγορικό σώμα. Όπως εξήγησε σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο κάθε δικηγόρος θα μπορεί να επιλέγει ανά έτος την κλάση που επιθυμεί να ενταχθεί, γεγονός που σημαίνει ότι ανάλογα με τα ποσά που θα καταβάλει θα λαμβάνει και την αντίστοιχη ανταποδοτική σύνταξη. 
 

Ερωτηθείσα σχετικά με την αύξηση της δικηγορικής ύλης, η κ. Χατζηαντωνίου επεσήμανε πως θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, δίνοντας το παράδειγμα της υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων με το κτηματολόγιο, κατόπιν των οποίων δικηγόροι, εφόσον επιμορφωθούν, θα μπορούν να αναλαμβάνουν εργασίες κτηματολογίου, ενώ στάθηκε και στη συνέχεια των δράσεων επιμόρφωσης που υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης καθώς και τη συμμετοχή του σε συνέδρια σε συνεργασία με τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
Την πίτα ευλόγησε ενώπιον σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος ζήτησε από τους παρισταμένους να βοηθούν για την μη έκδοση διαζυγίων. Όπως είπε το ¼ από τις άδειες γάμου της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής καταλήγουν σε διαζύγια, καλώντας μάλιστα τα ζευγάρια να εξαντλούν κάθε περιθώριο πριν το διαζύγιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.