Σε κλιμα εορτασμου το Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνης

Αναβίωση εθίμων, κάλαντα και απαγγελίες μαθητών, συνέθεσαν ένα όμορφο κλίμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 2ου ΚΑΠΗ του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕ.ΜΕ.Α) Δήμου Κομοτηνής το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου.
 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με απαγγελίες ποιημάτων για τη γέννηση του Χριστού, από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 7ου δημοτικού σχολείου, οι οποίοι πλαισίωσαν τη γιορτή μεταδίδοντας στους παρευρισκόμενους τη θετικότητα και αισιοδοξία που διακατέχει τα παιδιά της ηλικίας τους.
 

Κατόπιν η κ. Σούλα Κυριαζίδου, μέλος του Β’ ΚΑΠΗ, φρόντισε να αναβιώσει το έθιμο του χριστόψωμου το οποίο και παρασκεύασε η ίδια, επισημαίνοντας την αξία της παράδοσης και διατήρησης τέτοιων εθίμων που η μεταλαμπάδευση αυτών στους νεότερους, όπως τόνισε, αποτελεί χρέος όλων.
 
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχές του για μια καρποφόρα χρονιά, ενώ ανέλαβε και την κοπή του Χριστόψωμου το οποίο και προσέφερε στους εκπροσώπους των παριστάμενων φορέων.
Από τη γιορτή, δεν έλειψαν φυσικά και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες, για τις οποίες φρόντισε η χορωδία του ΚΑΠΗ, μεταδίδοντας σε ηλικιωμένους και μη το πνεύμα των Χριστουγέννων και διαμορφώνοντας ένα ζεστό κλίμα εορτασμού.
 

Το δικό τους στίγμα, άφησαν νέοι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΔΠΘ, οι οποίοι συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια, κ. Ράνια Ματσούκα έψαλλαν τα κάλαντα, προκαλώντας συγκίνηση, καθώς βρίσκονται σταθερά στο πλάι της τρίτης ηλικίας.
 
Κατά την εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και τη  Χριστουγεννιάτικη έκθεση – Bazaar με χειροποίητες κατασκευές  της ομάδας καλλιτεχνικών του 2ου  ΚΑΠΗ, οι οποίες διατίθεντο προς αγορά.
 

Αξίζει να σημειωθεί πως το Β’ ΚΑΠΗ Κομοτηνής, παραμένει αρκετά δραστήριο με τη λειτουργία τμημάτων δημιουργικής απασχόλησης, ζωγραφικής, γυμναστικής, αλλά και τεχνολογίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.