Σε κλιμα αισιοδοξιας η κοπη Βασιλοπιτας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης

Έρχονται και άλλα μέτρα με στόχο την στήριξη και ελάφρυνση των πολιτών - «Μετράνε» δυνάμεις ενόψει των εκλογικών «μαχών» του 2019

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης το βράδυ της Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου σε κλίμα αισιοδοξίας και ανασυγκρότησης δυνάμεων ενόψει των 4 εκλογικών «μαχών» που επιφυλάσσει το 2019.
 
Παρόντες ήταν και οι βουλευτές του κόμματος κ. Μουσταφά Μουσταφά και κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τα πούνε με τους υποστηρικτές του κόμματος αλλά και τα στελέχη.

Σταμάτης Σακελλίων «Ακολουθούν και άλλα νομοσχέδια ελάφρυνσης των πολιτών»

Την ικανοποίηση του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο κ. Σταμάτης Σακελλίων για την αύξηση του κατώτατου μισθού, για το οποίο μίλησε με υπερηφάνεια καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «πρόκειται για ένα εμβληματικό νομοσχέδιο , που αγγίζει περίπου 900.000 εργαζόμενους που είχαν να δούνε αύξηση 10 χρόνια». Ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης παρουσιάστηκε αισιόδοξος ενόψει των εκλογικών «μαχών» που είναι μέσα στο 2019, τονίζοντας πως «θα συνεχιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης  των πολιτών και θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια που θα διευκολύνουν τους πολίτες. Αντιμετωπίζουμε την εκλογική χρονιά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα τα οποία ο κόσμος όλο και περισσότερο τα αντιλαμβάνεται». Ερωτηθείς για το αν έχουν αποφασιστεί για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Σακελλίων τόνισε πως  «όλα τα στελέχη του κόμματος θα ριχτούν στις μάχες των εκλογών, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε στις ευρωεκλογές» ενώ αποκάλυψε πως θα υπάρχουν στοχευμένες επισκέψεις Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές διάστημα για κινήσεις ουσίας και όχι για λόγους επικοινωνιακής τακτικής.

Δημήτρης Χαρίτου «Συνεχίζεται η προσπάθεια στήριξης του κοινωνικού κράτους παρά το κλίμα της καταστροφολογίας και κινδυνολογίας της Αντιπολίτευσης» 

Στις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν μέσα στο 2019 στάθηκε στις δηλώσεις του κ. Χαρίτου, ο οποίος  τόνισε ότι «όπως όλοι οι Σύλλογοι και οι Φορείς στην αρχή του χρόνου, κόβουν την καθιερωμένη πίτα, έτσι και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα συντροφικό κλίμα κόβουμε την πίτα μας σε κλίμα αισιοδοξίας.  Θεωρούμε ότι η χώρα, μετά τα μνημόνια βρίσκει βηματισμό, δεν υποτιμούμε ούτε παραγνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία αλλά βέβαια και η ασταμάτητη καταστροφολογία και κινδυνολογία, κυρίως από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν μπορεί να συσκοτίσει ούτε να κρύψει ότι γίνονται συστηματικές προσπάθειες έτσι ώστε να μπορέσουν να επουλωθούν οι πληγές από τα τραύματα του παρελθόντος». Συμπληρώνοντας, ο κ. Χαρίτου απαρίθμησε τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για την στήριξη των εργαζομένων «όπως η μη περικοπή των συντάξεων, η προσπάθεια στήριξης  του κοινωνικού κράτους και της εργασίας με τελευταία μέτρα την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του επαίσχυντου  υποκατώτατου αλλά και την επαναφορά του συλλογικών συμβάσεων εργασίας». Αναφορά έγινε και για τα επόμενα μέτρα που είναι προ των πυλών από την κυβέρνηση, καθώς «υπάρχει δέσμευση για το επόμενο διάστημα που αφορούν την ρύθμιση των δόσεων με τα χρέη που έχουν τμήματα της κοινωνίας, κυρίως η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα και την επαναρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θα συνεχίσουμε με δύναμη τις σημαντικές πολιτικές αναμετρήσεις που έχουμε».
 
Ερωτηθείς για το τι προσδοκά εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2019 ο κ. Χαρίτου δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. «Είμαι πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει την σφραγίδα στις εξελίξεις και στα τοπικά πράγματα και σε όλη την κλίμακα. Νομίζω πως η κοινωνία μπορεί να διακρίνει μέσα από αυτό το κλίμα της κινδυνολογίας και καταστροφολογίας την προσπάθεια που γίνεται  και με ωριμότητα και με καθαρό μυαλό θα πάρει τις αποφάσεις του το ερχόμενο διάστημα» τόνισε.

Ελένη Λαφτσή «Επιθυμούμε την συγκρότηση ενός ευρύτατου ψηφοδελτίου για να αλλάξει την πόλη» 

Για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική διαδικασία, η κ. Ελένη Λαφτσή θα «μετρήσει» τις δυνάμεις της ως επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗτική Ανατροπή» επιθυμώντας να έχει ακόμα καλύτερη παρουσία και μεγαλύτερα ποσοστά από την  προηγούμενη φορά. «Το 2019 είναι χρονιά πολλαπλών εκλογικών μαχών. Μία από τις πρώτες μάχες, ίσως και από τις πιο κρίσιμες, είναι αυτή της τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς θα σηματοδοτήσει το τι μέλει γενέσθαι στις επόμενες εκλογές.  Ηγούμαι ενός ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών μας για τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ Βαθμού. Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία και έχουμε ρίξει όλες τις δυνάμεις μας  στη συγκρότηση ενός δυνατού ψηφοδελτίου, με σκοπό να φτιάξει ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα διεκδικήσει την διοίκηση του Δήμου».
 
Μάλιστα, η κ. Λαφτσή απεύθυνε μαζικό κάλεσμα για να «ενεργοποιηθούν» πολίτες «έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάμε το Δήμο ένα βήμα παραπάνω. Μπορεί να μην καταφέραμε να κάνουμε την ΠΟΛΗτική Ανατροπή που θέλαμε αλλά κάναμε την αρχή για να φέρουμε το Δήμο σε καλύτερη θέση σε επίπεδο πολιτιστικής , οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης! Θα το προσπαθήσω και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε» εκτίμησε  η ίδια.
 
Ερωτηθείσα για το αν χάθηκε χρόνος για τη προώθηση του συλλογικού εγχειρήματος και αν φοβάται πως θα χαθεί και ποσοστό στις εκλογές η κ. Λαφτσή υποστήριξε πως ο χρόνος είναι σύμμαχος , κάνοντας παράλληλα άνοιγμα σε νέα πρόσωπα που επιθυμούν να φέρουν την αλλαγή στην πόλη της Κομοτηνής. «Δεν πιστεύω ότι χάθηκε χρόνος. Οι υπόλοιποι βιάζονται και κινούνται σε επίπεδο εντυπώσεων. Δεν σκοπεύουμε να κλείσουμε το ψηφοδέλτιο πριν την τελευταία ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών στα τέλη του Απριλίου. Εμείς σίγουρα θα κάνουμε μία παρουσίαση εντός των επόμενων ημερών αλλά πάντα είμαστε ανοιχτοί σε νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη να δημιουργήσουν τριγμούς στο κατεστημένο που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Κομοτηνής» τόνισε η ίδια κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.