Σε κινητοποιησεις και οι κτηνοτροφοι με οικονομικα και θεσμικα αιτηματα

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι κτηνοτρόφοι, διεκδικώντας οικονομικές ενισχύσεις, αλλά και την επίλυση θεσμικών τους αιτημάτων.
Το μεσημέρι, κτηνοτρόφοι της Βορείου Ελλάδας έριξαν ποσότητες γάλακτος στο οδόστρωμα, μπροστά από τη διασταύρωση «Πράσινα Φανάρια», κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης οι κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης πρόκειται να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ και τα ζώα τους, τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και μπροστά από την πύλη της ΔΕΘ.

 

Την Πέμπτη κτηνοτρόφοι από τη Δράμα θα κατευθυνθούν στο τελωνείο της Εξοχής, όπου θα ρίξουν στους δρόμους ποσότητες γάλακτος.
Αντίστοιχη κίνηση θα ακολουθήσει την Παρασκευή από κτηνοτρόφους της Ξάνθης, οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, Δημήτρη Καμπούρη, θα αποκλείσουν κατά πάσα πιθανότητα το κτίριο της νομαρχίας.

 

Εν τω μεταξύ, κτηνοτρόφοι του Κιλκίς βρέθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο τελωνείο της Δοϊράνης, όπου και διαδήλωσαν μαζί με τους αγρότες, ρίχνοντας στο οδόστρωμα ποσότητες γάλακτος.

 

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια των προέδρων των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, οι κτηνοτρόφοι προτίθενται να πραγματοποιήσουν στην Αθήνα συλλαλητήριο, είτε στα τέλη του Φεβρουαρίου, είτε το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.