Σε κατασταση Εκτακτης Αναγκης Πολιτικης Προστασιας η Θασος

Στο ίδιο έργο θεατές κάτοικοι και επαγγελματίες

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχτηκαν οι  Κοινότητες Ποταμιάς, Θάσου Πρίνου, Μαριών, Λιμεναρίων και Θεολόγου του Δήμου Θάσου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου  με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν χθες Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου.


 

Νωρίτερα η Περιφέρεια έκανε δεκτό το αίτημα των δύο δήμων, Καβάλας και Θάσου, να κηρυχθούν συγκεκριμένες περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και την καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Σήμερα Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων  στην Θάσο παρέμειναν κλειστά, ενώ στο ίδιο έργο θεατές έμειναν κάτοικοι  και επιχειρηματίες, που είδαν τα ορμητικά λασπόνερα να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Νωρίς το μεσημέρι ο Δήμος Θάσου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους κατοίκους της Θάσου να μην μετακινούνται στο σύνολο του οδικού δικτύου της νήσου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και των σοβαρών προβλημάτων που εκδηλώνονται στα περισσότερα σημεία του οδικού δικτύου.

Τα πλοία στο λιμάνι της Καβάλας παραμένουν δεμένα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Θρακικό Πέλαγος. Μόνο δυο δρομολόγια πραγματοποιούνται στην πορθμειακή γραμμή Κεραμωτή – Λιμένα.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, με το οποίο συστήνει τους κυβερνήτες σκαφών και πλοίων να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.