Σε καταρρευση ο Δημος Αρριανων Ροδοπης λογω υποστελεχωσης

Συνάντηση του βουλευτή Δημήτρη Χαρίτου με τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν

Παρών ο βουλευτής και σε συνάντηση με την τοπική διοίκηση του ΕΛΓΑ

Τα σοβαρά προβλήματα της υποστελέχωσης του Δήμου Αρριανών, -ιδιαίτερα της έλλειψης μηχανικών για την στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας- συζήτησαν ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου με τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν σε συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου στο δημαρχείο στη Φιλύρα, παρουσία του δημοτικού συμβούλου και συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Αρριανών Οσκάν Γιουσούφ.

Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η αδυναμία του Δήμου να υλοποιήσει έργα και να αξιοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία, λόγω της υποστελέχωσης, καθώς και η ανάγκη να δοθεί παράταση στη συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής. Ο δήμαρχος Αρριανών αναγνώρισε την πολύ σημαντική συμβολή του Φιλόδημου, ως ένα εύχρηστο και αποδοτικό χρηματοδοτικό εργαλείο που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο κάλυψε συγκεκριμένες ανάγκες του Δήμου, ιδιαίτερα στην αναβάθμιση των παιδικών χαρών, ενώ έργα όπως ο εξοπλισμός κλειστού γυμναστηρίου Δοκού, η τοποθέτηση υδρόμετρων σε οικισμούς και το τοπικό χωρικό σχέδιο, παραμένουν μετέωρα.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την στήριξή του για τις άμεσες ανάγκες  υποστελέχωσης του Δήμου, αλλά και για τα έργα που διεκδικεί να εντάξει σε χρηματοδοτικά εργαλεία και θα ανακουφίσουν τις ανάγκες των δημοτών. Ενώ ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς υπαλλήλους για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε εξέλιξη η εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση

Νωρίτερα, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου επισκέφτηκε την πληγείσα από την χαλαζόπτωση της 12ης Ιουνίου περιοχή του Ν. Ροδόπης. Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης είχε συνάντηση στον οικισμό Σώστη με τον υπεύθυνο ΕΛΓΑ για τον Ν. Ροδόπης Δημήτρη Πανταζή, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αμέτ Ιμπράμ, με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανεργίας και Απασχόλησης Δήμου Ιάσμου Αλή Οζάν κα.

Στη συνάντηση έγινε εκτενή συζήτηση για την εκτίμηση των ζημιών που είναι σε εξέλιξη από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ και τονίστηκε ότι θα υπάρξει ενιαία διαδικασία υποβολής αιτήσεων ζημιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τα διαδοχικά ακραία καιρικά φαινόμενα χαλαζόπτωσης και έντονων βροχοπτώσεων και έπληξαν κυρίως κερασώνες, καπνοφυτείες, κηπευτικά κα. Τα φαινόμενα αυτά εκδηλώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και εκτείνονται σε όλη την περιοχή του Γιακά σε οικισμούς του Δήμου Ιάσμου, ενώ πριν την καταγραφή της τελευταίας χαλαζόπτωσης είχαν ήδη υποβληθεί πάνω από 504 δηλώσεις ζημιάς.

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου που παρακολουθεί το πρόβλημα από την πρώτη μέρα της εμφάνισής του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση και επισήμανε την ανάγκη οι διαδικασίες για την εκτίμηση των ζημιών να προχωρήσουν το ταχύτερο με τρόπο αντικειμενικό και δίκαιο, προκειμένου να αποζημιωθούν γρήγορα οι πληγέντες.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.