Σε καταγραφη ατομων ευπαθων ομαδων για να υπαρχει μεριμνα σε περιπτωση κινδυνου προχωρα η κοινοτητα Ιασμου

Τα προβλήματα που υπάρχουν σε υποδομές κατέγραψε το ΔΣ της κοινότητας, προωθώντας τα στον Δήμο

Σε καταγραφή μοναχικών ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων για παροχή άμεσης βοήθειας σε περίπτωση κινδύνου από φυσικά φαινόμενα, κυρίως στον οικισμό του Ιάσμου, προτίθεται να προχωρήσει η Κοινότητα Ιάσμου.
 
Αυτό συζητήθηκε στο τελευταίο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σε αυτή, το οποίο όμως προϋποθέτει την συλλογή των απαραίτητων πληροφοριών από την Κοινότητα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος κ. Ηλίας Μπούκας, μιας και οι δομές του Δήμου Ιάσμου δεν μπορούν να τους τις δώσουν λόγω προσωπικών δεδομένων.
 
Για αυτό και απευθύνουν κάλεσμα σε όσους έχουν ηλικιωμένα άτομα να έρθουν σε επαφή μαζί τους, μέσω της γραμματείας του Δήμου αρχικά και μέσω γραμμής της Κοινότητας αργότερα.

Ανάγκη για παρεμβάσεις και επισκευές

Επιπλέον κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο δικαιοδοσίας της Κοινότητας, τα οποία θα προωθήσουν προς το Δήμο Ιάσμου μαζί με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.
 
Ανάμεσα σε αυτά είναι η αποκατάσταση του φωτισμού Σταυρού στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στον Ίασμο, η συντήρηση εσωτερικού-εξωτερικού χώρου Πνευματικού Κέντρου Ιάσμου, ο καθαρισμός παράνομων χωματερών όπου υπάρχουν (δρόμος Διαλαμπής-Κοπτερού, υποσταθμός ΔΕΗ Ιάσμου κτλ), η αποκατάσταση πινακίδων στις εισόδους των χωριών Διαλαμπής και Κοπτερού αλλά και η διαγράμμιση του κεντρικού οδικού δικτύου που συνδέει τα χωριά ΙΑΣΜΟΣ – ΔΙΑΛΑΜΠΗ – ΓΑΛΗΝΗ – ΜΩΣΑΙΚΟ – ΚΟΠΤΕΡΟ
 
Παράλληλα κατέγραψαν προβλήματα που υπάρχουν στα νεκροταφεία Διαλαμπής, με χόρτα και λιμνάζοντα νερά που κάνουν δύσκολη την πρόσβαση στους τάφου, και τα Νεκροταφεία Ιάσμου, όπου υπάρχει πεσμένο τοιχίο στο βόρειο τμήμα αυτών.
 
Επίσης κατέγραψαν επικίνδυνα σημεία οδοστρώματος εντός των οικισμών με υπόδειξη των κοινοτικών συμβούλων, προβλήματα στη Πλατεία Μωσαϊκού, αλλά και τη μεγάλη καθίζηση του δρόμου στο γεφυράκι κολεζάς Διαλαμπής-Κοπτερού
 
Τέλος ζητούν την αποκατάσταση και επαναλειτουργία όλων των σιντριβανιών των χωριών της Κοινότητας, τον εξοπλισμό του γραφείου της αλλά και παρεμβάσεις στη στέγη της «Πρόνοιας» Διαλαμπής λόγω μεγάλης πιθανότητας κατάρρευσης.

Έμφαση στην καθαριότητα

Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε το συμβούλιο ήταν και το θέμα της καθαριότητας, μιας και έγινε αναφορά στην ανάγκη για νέους κάδους, πράσινους και ανακύκλωσης, σε όλη την Κοινότητα, αλλά και γενικότερες δράσεις, όπως καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών και των επαγγελματιών για τη ρίψη σκουπιδιών, μπαζών και ειδικών απορριμμάτων, την χρήση των κάδων και της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο.
 
Άλλωστε η Κοινότητα προτείνει τη δημιουργία Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Ιάσμου με «αντικείμενο και σκοπό»:

  • Tην καθιέρωση λεπτομερών κανόνων για τη συλλογή, την αποκομιδή και τη διάθεση των απορριμμάτων
  • Τη ρύθμιση των υποχρεώσεων του Δήμου και των κατοίκων του για την πρόληψη της ρύπανσης και την διατήρηση της καθαριότητας.

Μέσω της εφαρμογής του κανονισμού επιδιώκεται:

  • Η τήρηση της καθαριότητας της πόλης και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας
  • Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
  • Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας

 
Να σημειωθεί τέλος πως από την κοινότητα ζητήθηκε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και το θέμα του μεταναστευτικού στην περιοχή.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.