Σε καλο δρομο… η δημοτικη αστικη συγκοινωνια

40 ημέρες περίπου μετά, από την έναρξη λειτουργίας της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, στον Δήμο Κομοτηνής είναι ικανοποιημένοι, αφενός λόγω της αυξανόμενης προτίμησης που επιδεικνύουν οι δημότες στα μίνι μπας για τις μετακινήσεις τους αφετέρου για το ποιοτικό επίπεδο της παρεχόμενης εξυπηρέτησης.

«Ο αριθμός των επιβατών, μέρα με τη μέρα αυξάνει» διαπιστώνει ο υπεύθυνος του αρμόδιου γραφείου κ. Μαργαρίτης Συνάδος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν έχει προχωρήσει η επίλυση όλων των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά το πρώτο διάστημα κυκλοφορίας των δημοτικών λεωφορείων. Σε αυτή την εξέλιξη συνετέλεσε και ο καιρός ο οποίος δεν επέτρεψε την εκτέλεση εργασιών διαγράμμισης για την οριοθέτηση των θέσεων των οχημάτων, στις στάσεις.

Ο πρώτος μήνας κυκλοφορίας των μίνι μπας ανέδειξε την αναγκαιότητα παρεμβάσεων σε οδούς στην βόρεια Κομοτηνή, όπου η διέλευση τους, καθίσταται δύσκολη. Με αυτό το σκεπτικό, σύμφωνα με τον κ. Συνάδο, ενδέχεται να προχωρήσουν μονοδρομήσεις των οδών Φιλιππουπόλεως και Στενημάχου.
Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται, στις οδούς Ιώνων και Φιλικής Εταιρείας, όπου λόγω της στάθμευσης πολλών οχημάτων, εμποδίζεται η ομαλή κυκλοφορία των λεωφορείων. Με την ασφαλτόστρωση της Μαρινάκη είναι πιθανό να υπάρξει τροποποίηση της δρομολογιακής γραμμής, προκειμένου το όχημα να διέρχεται την συγκεκριμένη οδό. «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να παράσχουμε, στον κόσμο καλύτερη εξυπηρέτηση» διαβεβαιώνει ο κ. Μ. Συνάδος.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την προμήθεια δύο νέων λεωφορείων, για τη δρομολόγηση και τέταρτης λεωφορειακής γραμμής μέσα στο καλοκαίρι, οπότε αναμένεται ότι θα σημειωθεί μεγαλύτερη αύξηση του επιβατικού κοινού. Η προσθήκη των νέων οχημάτων στον υπάρχοντα στόλο της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, θα επιτρέψει την τροποποίηση των δρομολογίων που εκτελούνται σήμερα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν επίσης οι κάτοικοι του Κικιδίου και της περιοχής του υποσταθμού της ΔΕΗ.

Πολλές κλήσεις δημοτών πάντως δέχεται το γραφείο της αστικής δημοτικής συγκοινωνίας, για παρατηρήσεις ή υποδείξεις οι οποίες άλλοτε έχουν να κάνουν με το «ατομικό» και μόνο συμφέρον (μετατόπιση στάσης) άλλοτε όμως δίνουν ενδιαφέρουσες και υλοποιήσιμες ιδέες. Για παράδειγμα, όπως τονίζει ο κ. Συνάδος, σοβαρά εξετάζεται πρόταση για την μετατόπιση της γραμμής 1 ούτως ώστε να περνά κι από το χώρο του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Εξάλλου, ο υπεύθυνος του γραφείου της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας, εφιστά την προσοχή των επιβατών των λεωφορείων και ζητά να καταγγέλλονται-εφόσον παρατηρηθούν- φαινόμενα αισχροκέρδειας από περιπτεριούχους ή άλλους καταστηματάρχες που επιχειρήσουν να πωλήσουν εισιτήρια, σε τιμές υψηλότερες από τις αναγραφόμενες.

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.