Σε Ιμαρετ και Παπαδριελλειο Πινακοθηκη οι On Bikes

Γνωριμία με τα πολιτιστικά μνημεία της Κομοτηνής με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας

Στο Εκκλησιαστικό Μουσείο και στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, οι On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής, αποκτώντας μια στενότερη επαφή με αυτά τα πολιτιστικά σημεία της πόλης μας.
 
Η ποδηλατοβόλτα αυτή, με τον τίτλο «Γυρίζω…Γνωρίζω την Πόλη μου…Ποδηλατώντας» διοργανώθηκε από τους On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής και το Europe Direct Κομοτηνής με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας,  με σκοπό να δείξει τα πολιτιστικά μνημεία της Κομοτηνής,
 
Αρχικά οι ποδηλάτες επισκέφτηκαν το Εκκλησιαστικό Μουσείο. Στο εσωτερικό του είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την συλλογή εκκλησιαστικών αντικειμένων (φορητές εικόνες, ιερά σκεύη, ιερατικά άμφια, χειρόγραφα και λειτουργικά βιβλία) που καλύπτουν το χρονικό διάστημα από τον 16ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το κτίριο της Παπαδριέλλειου Πινακοθήκης, που στεγάζεται στο Μέγαρο Στάλιου.
 
Οι ποδηλάτες περιηγήθηκαν στα εκθέματα της πινακοθήκης, «ανακαλύπτοντας» παράλληλα και τη δουλεία που γίνεται στα εργαστήρια του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» ο οποίος στεγάζεται τα τελευταία χρόνια στο κτίριο, δημιουργώντας ένα κύτταρο καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην πόλη μας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.