Σε εξελιξη το εργο αποκαταστασης των βλαβων στο δικτυο υδρευσης του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Έπιασε δουλειά από την πρώτη ημέρα η νέα δημοτική αρχή Μαρωνείας – Σαπών - Ντίνος Χαριτόπουλος, Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών «Κληρονομήσαμε μία συσσωρευμένη κατάσταση, αλλά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια»

36 περιπτώσεις βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης οικισμών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών έχουν αποκατασταθεί από τα αρμόδια συνεργεία από την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου.
 
Το δεδομένο αυτό έδωσε στην δημοσιότητα μιλώντας το «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο νεοεκλεγέντας δήμαρχος κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, η δημοτική αρχή επικεφαλής της οποίας είναι ανέλαβε επισήμως καθήκοντα τη Δευτέρα.
 
Καλεσμένος στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών έδωσε απαντήσεις σχετικά με τα παράπονα που απηύθυναν κάτοικοι του Δήμου για τα προβλήματα υδροδότησης οικισμών όπως το Αρσάκειο, τα Πετρωτά, το Κίζαρι, οι Σάπες, το Χαμηλό, κ.α. που συνεχίστηκαν και αυτή την εβδομάδα, διευκρινίζοντας πως ήδη από την Δευτέρα, η υπηρεσία ύδρευσης ανταποκρίθηκε και αποκατέστησε 36 βλάβες, ενώ ήδη χθες υπήρξαν 10 νέα αιτήματα. Ο ίδιος μίλησε για χρονίζοντα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν και δεν αντιμετωπίστηκαν για πληθώρα αιτιών, όπως η έλλειψη προσωπικού ή ακόμα και λόγω αδυναμίας των προηγούμενων διοικήσεων, «κληρονομώντας» στην νέα δημοτική αρχή μία συσσωρευμένη κατάσταση επί της οποία καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες.
 
 «Γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια από όλους μας, δεν έχουμε υλικά στις αποθήκες με αποτέλεσμα να περιμένουμε τα καινούργια, αλλά κρίνω ότι είμαστε σε έναν καλό δρόμο και σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα» σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ωστόσο πως « το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαινόμενο αυτό δεν εμφανίστηκε την Δευτέρα. Όλο το καλοκαίρι το σύνολο των δημοτών ταλαιπωρηθήκαμε αφάνταστα και δεν υπήρχε η παρέμβαση που έπρεπε να υπάρχει».
 
Η νέα δημοτική αρχή ωστόσο, όπως γνωστοποίησε ο κ. Χαριτόπουλος, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια το σύνολο των βλαβών να αντιμετωπιστούν με τη καλύτερη δυνατή οργάνωση, αλλά και την προσωπική παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων, επιστρατεύοντας ακόμα και εξωτερικά συνεργεία.

Καμία ανησυχία, αλλά σε εγρήγορση για την επένδυση Χρυσού στις Σάπες 

Ο κ. Χαριτόπουλος αναφέρθηκε και στην ανησυχία που έχει προκαλέσει και στην τοπική κοινωνία η έγκριση των τριών αιτήσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για την τροποποίηση – παράταση αδειών των εγκαταστάσεων σε Σκουριές και Ολυμπιάδα από πλευράς του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
 
Ο ίδιος εξήγησε πώς τόσο η θέση της δημοτικής αρχής και των λοιπών δημοτικών παρατάξεων αλλά και των κατοίκων της περιοχής είναι δεδομένη και έχει εκφραστεί και στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας και το σχετικό δημοψήφισμα που διεξήχθη στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου το 92% των συμμετεχόντων τάχθηκε κατά της επένδυσης.  
 
Ο κ. Χαριτόπουλος επεσήμανε επίσης πως το σύνολο των παρατάξεων που κατήλθαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν και είναι αντίθετες με την εξόρυξη του χρυσού, στάση που επικαιροποιήθηκε εκ νέου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου δίνοντας ένα ομόφωνο όχι προς την όποια συνέχεια των συζητήσεων και την επένδυση αυτή καθ’ αυτή.
 
«Δεν κρίνω ότι υπάρχει ζήτημα ανησυχίας» υπογράμμισε επισημαίνοντας ωστόσο ότι, όπως και στο παρελθόν, αν απαιτηθεί και αν η άποψη του Δήμου και των Δημοτών δεν συμπίπτει με αυτή τις κεντρικής διοίκησης, «θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες δικές μας ενέργειες για να το αποτρέψουμε».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.