Σε εξαρση οι ζωοκλοπες στους οικισμους του Δημου Κομοτηνης

Νέο περιστατικό κλοπής με λεία 10 αρνιά στον οικισμό του Μεγάλου Κρανοβουνίου - Γιώργος Μάντζαρης, αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης «Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι» - «Να διαγράφονται οι διαπιστωμένοι δράστες κλοπής ζώων από το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων»

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο των ζωοκλοπών σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Μάντζαρης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μάντζαρη το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά ζωοκλοπών στις περιοχές του Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου, της Πόρπης, της Παραδημής , των Παγουρίων αλλά και του Νέου Σιδηροχωρίου, γνωρίζουν έξαρση, με τελευταίο θύμα, τον γιo του Μιλτιάδη Μάντζαρη.
 
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας με ξημερώματα Τρίτης, οι δράστες εισήλθαν στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί ο γιoς του στην περιοχή του Μεγάλου Κρανοβουνίου και αφαίρεσαν 12 μεγάλα αρνιά, αναπαραγωγής.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για γνώριμους στην περιοχή δράστες οι οποίοι γνωρίζουν και παρακολουθούν την παρουσία των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους, γνωρίζοντας επίσης τις κατοικίες αλλά και τα αυτοκίνητά τους.
 
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και η Κτηνιατρική Υπηρεσία, από την οποία επίσης οι κτηνοτρόφοι που διατηρούν τις μονάδες τους στις εν λόγω περιοχές, ζητούν εντατικοποίηση των ελέγχων. 

Τα κλαπέντα ζώα σφάζονται και πωλούνται θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

«Οι κτηνοτρόφοι έχουμε περάσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, τόσο με την ευλογιά και τον καταρροϊκό πυρετό και παρόλα αυτά στεκόμαστε όρθιοι» επεσήμανε ο κ. Μάντζαρης διερωτώμενος για τα κίνητρα των δραστών.
 
Όπως επεσήμανε ωστόσο ο ίδιος, οι δράστες κατά κύριο λόγο σφάζουν τα κλεμμένα ζώα και πωλούν το κρέας τους, υπογραμμίζοντας και τους κινδύνους που κρύβει η τακτική αυτή για την δημόσια υγεία, απευθύνοντας έκκληση προς το καταναλωτικό κοινό να μην αγοράζει τα κρέατα αυτά. 

Να καταγγέλλονται στις αστυνομικές αρχές ή στο Σύλλογο τυχόν ύποπτες κινήσεις

Ο αντιπρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης μάλιστα γνωστοποίησε πως ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ροδόπης κατέθεσε πρόταση στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις που αφορούν σε κλεμμένα ζώα τότε να διαγράφονται από το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων.
 
Τέλος, ο κ. Μάντζαρης κάλεσε τους συναδέλφους του να καταγγέλλουν στις αστυνομικές αρχές ή στο Σύλλογο τυχόν περιστατικά ή ύποπτες κινήσεις στα οποία έχουν γίνει μάρτυρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.