Σε ετοιμοτητα ο Δημος Κομοτηνης για τον κορονοιο

Τα μέτρα πρόληψης που αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Δημαρχείο

Σύσκεψη με αντικείμενο τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό  COVID-19  πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Κομοτηνής. Στη σύσκεψη, η οποία συγκαλέστηκε από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιάννη Γκαράνη, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων του Δήμου Κομοτηνής.

Έγινε, κατ’ αρχάς, ενημέρωση για τα μέτρα, που ο Δήμος έχει ήδη λάβει από την έναρξη της κρίσιμης περιόδου στις σχολικές του μονάδες, τις οποίες έχει προμηθεύσει με επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών και απολυμαντικών ειδών. Επίσης,  έχουν ενταθεί και συνεχίζονται οι απολυμάνσεις όλων των κτηρίων των σχολείων και των βρεφονηπιακών  σταθμών. Και τέλος, ο Δήμος Κομοτηνής τοιχοκόλλησε σε όλα τα κτήρια ευθύνης του ενημερωτικές αφίσες, με αναλυτικές οδηγίες, σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη από τον Δήμαρχο Κομοτηνής για τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Υγείας, καθώς και οι εποπτευόμενοι από αυτό υγειονομικοί του φορείς.

Τέλος, επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα του συνόλου των δομών του Δήμου Κομοτηνής, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν περιστατικά του ιού και στον τόπο μας, ενώ  αποφασίστηκε η σύνταξη και η ανακοίνωση σύστασης-οδηγίας προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Κομοτηνής, που θα διοργανώσουν εκδηλώσεις κατά το εορταστικό τριήμερο, για συμμόρφωσή τους με την απόφαση του Υπουργού Υγείας, που διατάσσει τη ματαίωση όλων των μαζικών αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη την επικράτεια της χώρας.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.