Σε επιστημονικο συνεδριο της Θεσσαλονικης βρεθηκε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Προσέγγισε το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας και του ηλεκτρονικού εκφοβισμού σε ομιλία του

Σε επιστημονικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη, από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης-Απασχόλησης σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού, βρέθηκε ως καλεσμένος ο Επίκουρος  Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και πρώην Υπουργός Παιδείας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης για να παρουσιάσει την ομιλία του με θέμα «Ενδοσχολική Βία & Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός (CyberBullying)».
 
Η ενδοσχολική βία έχει πάρει διαφορετική τροπή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας αύξηση κρουσμάτων βίας κατά κύριο λόγω στο σχολικό περιβάλλον και δευτερευόντως σε εργασιακό και ενδοοικογενειακό επίπεδο. Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία και φυσικά στην αποτροπή τέτοιων φαινομένων, εφόσον αποτελεί ευαίσθητο ζήτημα και τα θύματα αυτής της βίας αποσιωπούν καταστάσεις για την αποφυγή περαιτέρω έκθεσής τους. Βασιζόμενος σε αυτά ο κ. Στυλιανίδης παρουσίασε «τις νομοθετικές εξελίξεις για την Ενδοσχολική Βία και τον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό (Cyberbullying) στην Ελλάδα».

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας αφού ανέλυσε τις θεσμικές και νομοθετικές εξελίξεις για την πρόληψη και την κατασταλτική αντιμετώπιση του φαινομένου, αναφέρθηκε σε βιωματικά παραδείγματα από την εμπειρία του στο Υπουργείο Παιδείας και παρουσίασε την εφαρμοσμένη πολιτική που με επιτυχία ακολουθεί το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο συνέδριο παρεμβάσεις καταγράφηκαν από τον Καθηγητή Δρ.Γεώργιο Σ. Τσιναρέλη, την Ειρήνη Σουργκούνη από το Χαμόγελο του Παιδιού, την Ελευθερία Σπυροπούλου υπεύθυνη του Δικτύου Άλφα, Σ.Φιλίππου Ψυχολόγο ΚΜΟΠ, Δρ. Σάββα Παπαπέτρου Κοινωνικό Ψυχολόγο, Δρ. Δέσποινα Καραπιπέρη μεταδιδακτορικό ερευνητή, Μαρία Σαμολαδά εκπρόσωπο τύπου ΚΜΟΠ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Μωυσής.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις,σε ενδιαφέρουσες ερωτήσειςπου τέθηκαν από το ακροατήριοστους ομιλητές. Στο συνέδριο επίσης, συμμετείχε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, ειδικών επιστημόνων, μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών διαφορετικών ειδικοτήτων καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.