Σε εορταστικους ρυθμους

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά της Κομοτηνής, καθώς οι περισσότερες βιτρίνες των καταστημάτων έχουν «ντυθεί» χριστουγεννιάτικα που δεν αφήνουν αδιάφορους τους περαστικούς.

Από νωρίς άρχισε ο κόσμος και φέτος να φροντίζει για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό, κάνοντας έρευνα αγοράς στα καταστήματα της πόλης. Μεγάλη η ποικιλία σε διάφορα στολίδια που μπορούν να «πιάσουν» τη θέση τους στο στολισμό είτε προσωπικού, είτε επαγγελματικού χώρου.

Για την κίνηση της αγοράς -ενόψει των εορτών- αλλά και για τις προτιμήσεις του κόσμου μιλούν σήμερα στον ΠτΘ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων «MERRY CHRISTMAS» και «ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ», Βασιλική Μαρίτα και Ειρήνη Σεργκενλίδου, αντίστοιχα.

Κατάστημα «MERRY CHRISTMAS»

Χριστουγεννιάτικα δέντρα, διάφορα στολίδια, αρωματικά κεριά, λουλούδια, λαμπάκια, γιρλάντες, λούτρινα κουκλάκια προσφέρει το κατάστημα «MERRY CHRISTMAS», το οποίο λειτουργεί για τρίτη χρονιά φέτος στην Κομοτηνή μόνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

«Έχουμε μπάλες σ’ όλα τα χρώματα, γυαλιστερές και ματ. Βέβαια οι καταναλωτές προτιμάνε τις γυάλινες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε λουλούδια, με πολλά σχέδια και χρώματα», ανέφερε η Βασιλική Μαρίτα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος Merry Christmas.

Αρωματικά κεριά, μικρά και μεγάλα, κυρίως, αρωματικά, αλλά και λούτρινα κουκλάκια συμπληρώνουν τη λίστα με τα χριστουγεννιάτικα είδη, με τα οποία μπορεί να γίνει η διακόσμηση όλου του χώρου του σπιτιού.

Κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα αλλά και ξεχωριστά δέντρα προτείνει το «MERRY CHRISTMAS», ο κόσμος όμως προτιμάει το κλασικό πράσινο δέντρο, σύμφωνα με την κ. Μαρίτα. Πλέον για κορυφή δέντρου, αντί για το κλασικό αστέρι, ο κόσμος προτιμάει καλοντυμένο άγγελο.

Η κ. Μαρίτα επισημαίνει επίσης ότι ο κόσμος δίνει έμφαση στο εξωτερικό στολισμό του σπιτιού, με διάφορα λαμπιόνια. «Φέτος έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση τα λαμπιόνια τύπου «λεντ», τα οποία δίνουν δέκα φορές πιο έντονο φως και έχουν πολλές ώρες λειτουργίας».

Στο κατάστημα «MERRY CHRISTMAS» υπάρχει μεγάλη ποικιλία σ’ όλα τα είδη διακόσμησης, όπως και μεγάλη ποικιλία σε είδη δώρων, «για φτηνή λύση και “οικονομικές” γιορτές που είναι και πολλές μέσα στα Χριστούγεννα».

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα καταστήματα της πόλης ψωνίζουν από το «MERRY CHRISTMAS», σύμφωνα με την κ. Μαρίτα. «Προτιμούν να βάλουν στα μαγαζιά τους μια όμορφη σύνθεση από λουλούδια, υφάσματα, λαμπάκια παρά ένα δέντρο για να πιάσουν όλο το χώρο και προπαντός τη βιτρίνα του μαγαζιού τους».

Κατάστημα «ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ»

Κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα και όχι μόνο, μπάλες σε πολλά χρώματα, λουλούδια, αρωματικά κεριά, πιατέλες, πολλά υφάσματα, καρουζέλ, μουσικά κουτιά, φωτιζόμενοι άγγελοι και φάτνες είναι μερικά από τα χριστουγεννιάτικα είδη που προσφέρει το κατάστημα «ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ».

«Ήδη ξεκίνησε η σεζόν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές. Για όσους φροντίζουν από τώρα για το χριστουγεννιάτικο στολισμό, είτε του προσωπικού είτε του επαγγελματικού τους χώρου, έχουμε μεγάλη ποικιλία σ’ όλα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια», σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιδιοκτήτριας του καταστήματος «ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ» Ειρήνη Σεργκενλίδου.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα και όχι μόνο, για να καλύψουν τις ανάγκες του πελάτη. Μπάλες σε πολλά χρώματα, λουλούδια, αρωματικά κεριά, πιατέλες κι άλλα διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια έρχονται να βοηθήσουν στη διακόσμηση του χώρου.

Εναλλακτική χριστουγεννιάτικη πρόταση διακόσμησης παραμένει και για φέτος η κεραμική μπισκοτιέρα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα μοτίβα.

Όσο για προτάσεις για χριστουγεννιάτικο δώρο, το κατάστημα «ΣΕΡΓΚΕΝΛΙΔΗΣ» προτείνει σετ παιχνιδιών, όπως τράπουλα, πόκερ, ρουλέτα.

Επίσης, προτείνονται λύσεις και για στολισμό είτε επαγγελματικού είτε προσωπικού χώρου.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.