Σε εκπτωση της προμηθευτριας εταιρειας κατεληξαν τα προβληματα προμηθειας πετρελαιου στο Δημο Κομοτηνης

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκρινε πως δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της η εταιρεία

Να κηρύξει έκπτωτη την προμηθεύτρια επιχείρηση υγρών καυσίμων στο Δήμο Κομοτηνής, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην προμήθεια του Δήμου, αποφάσισε την Τρίτη 5 Μαρτίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής σε έκτακτη συνεδρίασή του.
 
Να υπενθυμίσουμε πως το συμβούλιο είχε αποφασίσει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου να δώσει δύο μέρες διορία για την καταγγελία της σύμβασης λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στην προμήθεια τόσο πετρελαίου θέρμανσης όσο και κίνησης στις υπηρεσίες του Δήμου.
 
Τότε είχε αποφασιστεί, μετά τις διαβεβαιώσεις του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ότι θα παραδώσει συνολικά 20.000 τόνους πετρέλαιο εντός δύο ημερών, να αναβληθεί η διαδικασία, επανερχόμενο αν αυτός δεν εκπληρώσει την δέσμευσή του.
 
Τελικά όμως όπως σημειώθηκε από τα στελέχη της επιτροπής παραλαβής, δεν καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες, μιας και παραδόθηκαν τελικά 9.748 λίτρα στο γραφείο κίνησης την Παρασκευή, και τη Δευτέρα 2 τόνοι, με 500 λίτρα ήδη να έχουν μπει την προηγούμενη εβδομάδα, στη Δημαρχία, και 2 τόνους στο κλειστό Γυμναστήριο.
 
Μάλιστα οι υπηρεσίες έχουν ακόμα ανάγκες, όμως δεν έχουν κάνει παραγγελίες γιατί ανέκυψε αυτό το ζήτημα με την έκπτωση.
 
Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την προμήθεια καυσίμων αφορά και τις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, που το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήσαν συνεδρίαση για τα προβλήματα που υπάρχουν στην προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία, παρόλο που έχουν γίνει οι παραγγελίες. 

Αδυναμία κάλυψης της προμήθειας 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας από την πλευρά του σημείωσε πως ουσιαστικά δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα έλλειψης στην υπηρεσία, ενώ την Τρίτη έβαλε 16.000 λίτρα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσπαθώντας να είναι όσο το δυνατόν συνεπέστερος.
 
Πάντως ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πετρίδης στάθηκε στον αριθμό της ποσότητας που παρέδωσε στη δεξαμενή η εταιρεία, σημειώνοντας πως δείχνει πως η μη παράδοση των καυσίμων δεν οφείλεται στην κακή πίστη της εταιρείας, αλλά στην αδυναμία κάλυψης της προμήθειας, μιας και την ίδια ώρα η ίδια προμηθεύτρια εταιρεία είχε αδυναμία κάλυψης και στα σχολεία.
 
Το ζήτημα των σχολείων θίχτηκε και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον κ. Στράτο Τσακιρίδη, να σημειώνει εκ μέρους της επιτροπής Δευτεροβάθμιας ότι έχουν ζητήσει συνολικά 26.000 λίτρα, και μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης είχαν παραδοθεί 8.000 λίτρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν προβλήματα θέρμανσης σχολεία, όπως το γυμνάσιο της Ν. Καλλίστης, ενώ πρόβλημα δημιουργήθηκε και στο 1ο ΕΠΑΛ, όπου για να αποφευχθούν τα προβλήματα οι εκπαιδευτικοί πήγαν εκδρομή.
 
Από την πλευρά της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας ο κ. Μανώλης Ταπατζάς σημείωσε πως είχαν παραγγείλει 13.000 λίτρα, μέρος μόνο των οποίων μπήκε σε κάποια σχολεία.
 
Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκπτωση της εταιρείας, με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη να εκφράζει την ελπίδα ότι με την παύση των απαιτήσεων από πλευράς Δήμου για καύσιμα, αυτή θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των άλλων νομικών προσώπων με τα οποία έχει συμβάσεις.
 
Όσο για την προμήθεια με καύσιμα του Δήμου Κομοτηνής, ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως θα επισπεύσει τη διαδικασία προμήθειας πετρελαίου, και μέχρι την κατακύρωση του διαγωνισμού θα καλύψει τις ανάγκες μέσω απευθείας αναθέσεων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.