Σε εκδηλωση του Ιδρυματος Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2007, στις 19.00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), με χαρά παρουσιάζουν στο κοινό της Θράκης το γνωστό πεζογράφο Πέτρο Τατσόπουλο στην ομιλία του με θέμα: «Η Λογοτεχνία ως Απόλαυση»

Η απόλαυση της συγγραφής συνδέεται άρρηκτα με την απόλαυση της ανάγνωσης.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος θα μιλήσει για την προσωπική του διαδρομή – από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 έως τις μέρες μας – τόσο υπό την ιδιότητα του συγγραφέα, όσο και υπό την ιδιότητα του αναγνώστη, για τις σελίδες που πρωτοαγάπησε – μα κατόπιν άλλαξε γνώμη – και για τις σελίδες που εξακολουθεί να αγαπάει. Θα αναφερθεί επίσης στη διαδραστική σχέση του συγγραφέα με τον αναγνώστη και κατά πόσο μια ανάλογη σχέση υφίσταται στην εποχή μας και για τους λόγους εντέλει που μας παρακινούν να γράφουμε και να διαβάζουμε, αλλά και για τους λόγους που μας εμποδίζουν απ’ αυτό.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε το 1959 στο Ρέθυμνο. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Βιομηχανική και στην Πάντειο. Εργάστηκε ως ασ­κούμενος κοινωνικός λειτουργός, σε­ναριογράφος, δημοσιογράφος, σύμ­βουλος εκδόσεων και παρουσιαστής εκπομπής βιβλίου στη δημόσια τηλεό­ραση. Έχει εκδώσει μεταξύ των άλλων τα βιβλία: Οι ανήλικοι (1980), Το παυσίπονο (1982), Κινούμενα σχέδια (1984), Η καρδιά του κτήνους (1987), Η πρώτη εμφάνιση (1994), Ανάλαφρες ιστορίες (1995), Κομεντί (1999), Πιπέρι στη γλώσ­σα (2000), Το ραβδί και το καρότο (2004), Ο ουρανός στο κεφάλι μας (2004), Τιμής ένεκεν (2004), Πικάντικες Ιστορίες (2005), Η Καλοσύνη των Ξένων (2006) . Μαζί με τον Κώστα Μουρ­σελά, το Γιώργο Σκούρτη και τον Α­ντώνη Σουρούνη μετείχε στο Παιχνί­δι των τεσσάρων (1998).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου -εκδόσεις «Σπανίδη», στην αίθουσα του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στη Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.