Σε εκδηλωση της νεολαιας ΠΑΣΟΚ Καβαλας ο Κωστας Σκανδαλιδης

Με αφορμή την εκδήλωση της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Καβάλας με θέμα «επαγγελματική αποκατάσταση: ευκαιρία ή δυνατότητα για τους νέους» βρέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, στην Καβάλα, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης. Πλήθος κόσμου και όχι μόνο νέων παρακολούθησε αυτή την εκδήλωση η οποία, όπως σημείωσαν οι παρευρισκόμενοι, είχε μια ιδιαιτερότητα. Από την Κομοτηνή βρέθηκαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Μανανάς, και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Λεωνή Παναγοπούλου.

Μια άλλου τύπου εκδήλωση ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα, στην Καβάλα, όπου ο κ. Σκανδαλίδης είχε την ευκαιρία να ακούσει τους νεολαίους και τα προβλήματά τους. Μεταφέροντας το όλο κλίμα, η Λεονή Παναγοπούλου ανέφερε ότι «είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι αυτή την εκδήλωση την διοργάνωσε η νεολαία ΠΑΣΟΚ Καβάλας, νεολαίοι οργανωμένοι, οι οποίοι έχουν ένα άλλο όραμα και οι οποίοι εισάκουσαν την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να ξεφύγουμε από εκδηλώσεις κεκλεισμένων των θυρών και να βγούμε προς τα έξω, κάνοντας ανοικτές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα ο κόσμος να γίνεται συμμέτοχος και να ξεφεύγει από το χαλαρό και το απαθές. Για αυτό και η συγκέντρωση έγινε στο Ναυτικό Όμιλο Καβάλας σε ένα ανοιχτό χώρο, όπου ο κόσμος μπορεί να έπινε τον καφέ του, αλλά ταυτόχρονα άκουγε. Και στο κοινό δεν ήταν μόνο νεολαίοι, αλλά και μεγαλύτεροι, πολλοί ίσως εκ των οποίων να μην ανήκουν και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό πρέπει να το δουν όλες οι νεολαίες και να βγουν προς τα έξω. Δεν είναι λύση οι κλειστού τύπου συναντήσεις που δεν έχουν να μας πουν τίποτα και δεν περνούν κανένα μήνυμα».

Επικεντρώνοντας σε αυτά που είπε ο κ. Σκανδαλίδης, ανέφερε ότι μίλησε για μια νέα περίοδο που δεν απαιτεί αρνητισμό και απάθεια. «Πρέπει οι νέοι να βγουν μπροστά, γιατί είναι ζωτική ομάδα της κοινωνίας και αυτοί πρέπει να δώσουν το έναυσμα στους μεγαλύτερους, ώστε να κινηθούμε για μια νέα πορεία. Θέλουμε να έχουμε νέους διαδραστικούς με πρωτοβουλίες, είπε ο κ. Σκανδαλίδης, οι οποίοι δεν θα μένουν στάσιμοι, αλλά θα συμμετέχουν. Γενικότερα δε, ο κ. Σκανδαλίδης επικεντρώθηκε στο θέμα της τοποθέτησης του Κώστα Καραμανλή για το τι είναι νόμιμο και τι είναι ηθικό».

Από την πλευρά του ο κ. Μανανάς ανέφερε ότι ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας στους νέους «επικεντρώθηκε κυρίως στην έννοια του νόμιμου το οποίο πολλές φορές δεν είναι και ηθικό. Είναι απλώς νομιμοφανές. Την ηθική νομιμοποίηση, ειδικά της ζωής ενός πολιτικού, τη δίνει ο λαός και κυρίως ο ίδιος με τις πράξεις του στην καθημερινότητα. Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσει η ομηρία της νεολαίας, αναγνωρίζοντας τα λάθη που έκανε και το ΠΑΣΟΚ, και τόνισε την ανάγκη να δοθεί ελπίδα και όραμα στην νεολαία, εντοπίζοντας τις πραγματικές ανάγκες της, γιατί η δουλειά είναι δικαίωμα του καθενός και δεν μπορεί κανένας πολιτικός να διαχειρίζεται την αγωνία όλων αυτών των νέων ανθρώπων. Κατέθεσε επίσης την ανάγκη να δοθεί μία εναλλακτική πρόταση στους νέους και την επιστροφή στην πολιτική, κάτι που, όπως είπε, έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου και σιγά – σιγά παρόλες τις λοιδορίες που δέχτηκε και από στελέχη του κόμματός του, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.