Σε δυο μηνες η οριστικη μελετη για το νοσοκομειο Κομοτηνης

Ο διοικητής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής Γιάννης Καβαρατζής μίλησε για την πορεία του έργου κατασκευής νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο Κομοτηνής. «Ανάμεσα στον νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, την περιφέρεια ΑΜ-Θ κι εμένα έχει γίνει μια προγραμματική σύμβαση η οποία στηρίζεται νομικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μέρες. Θα έχουμε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση, η οποία αφορά στην πληρωμή του μελετητή, ύψους 1.200.000 ευρώ περίπου, χρήματα που θα δώσει το νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί περίπου ένα δίμηνο από τον μελετητή για να μας παραδώσει την οριστική μελέτη. Από την πλευρά της ΔΕΠΑΝΟΜ εντάσσεται απευθείας στο πρόγραμμα της περιφέρειας, όπου κρατήθηκαν περίπου 72 εκατ. ευρώ για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας, εκ των οποίων τα 35 αφορούν στο νοσοκομείο της Κομοτηνής».

Ο κ. Καβαρατζής εξήγησε και ποιο είναι το έργο που θα γίνει στο νοσοκομείο, μια και το τοπίο για πολύ καιρό έμενε ασαφές. «Θα χτιστεί μια πτέρυγα απέναντι στην άλλη, με δυναμικότητα 235 κρεβάτια και συγχρόνως θα πέσει ο τρίτος κι ο τέταρτος όροφος λόγω στατικότητας, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα νοσοκομείο αντάξιο των αναγκών του νομού Ροδόπης.

Με δεδομένο ότι κυνηγάμε την υπογραφή του νέου κανονισμού ο οποίος είναι από το 1986 – μ’ αυτά τα πλαίσια δε μπορούμε ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής – θεωρώ ότι αυτή τη χρονιά θα έχει μια ευχάριστη έκβαση για την πρωτοβάθμια φροντίδα στο νομό Ροδόπης».

Προσδιορίζοντας χρονικά το έργο, είπε «ελπίζω μέσα στο 2009 να μπει ο θεμέλιος λίθος».

Μαρία Αμπατζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.